Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б

Екскурзия в Индия - Екскурзии в Индия със самолет

Паметници на ЮНЕСКО 15 дни, 12 нощи
от:
2594

Транспорт: Самолет

Принтирай
ПРОГРАМА
УСЛОВИЯ
Индия и Непал

Делхи – Джайпур – Агра – Каджурахо – Варанаси Сарнат – Катманду – Покхара – Читван – Катманду - Делхи

1 ден /07.10.13/София – Москва
10:45 среща на летище София – терминал 2, пред информационното табло.
12:45 полет SU 2061 от София. Кацане в Москва 16:45 (3:00 ч.).
19:25 полет SU 232 от Москва за Делхи (6:05 ч.).
2 ден /08.10.13/ Делхи
03:00 кацане в Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. При възможност, ранно настаняване. Закуска. Почивка и освежаване. Панорамно разглеждане на Стария и Новия Делхи - два различни свята, събрани в едно. В Стария Делхи: посещение на Джама Масджит - най-голямата джамия в Индия и Азия, последният архитектурен шедьовър на Шах Джахан (1648г.), посветен на дъщеря му Джаханара Бегум; Чандини Чок - търговската част на стария град, фотопауза пред крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО) - “сърцето на Индия”, построена през 17 век от могулския император Шах Джахан след като премества столицата си от Агра в Делхи и служила за резиденция на могулските императори до идването на британците, мемориала Радж Гат - тук е кремиран бащата на нацията Махатма Ганди. В Новия Делхи: хиндуисткия храм Лакшми Нараян, известен като храмът Бирла и посветен на богинята Лакшми - символ на благополучие и просперитет; булевард Радж Пат, където се провеждат парадите, мемориалната арка Индия Гейт (1931г.), върху която са изписани имената на 90000 индийски войници. Фотопауза пред Президентството и Парламента Вечеря. Нощувка.
3 ден /09.10.13/ Делхи - Джайпур
Закуска. Посещение на архитектурния комплекс Китуб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е 73-метровото минаре, архитектурен шедьовър от 13 век и стълба от свръхчисто желязо и на бахайския молитвен дом, известен като храмът Лотос - последната от 7-те сгради, издигнати в различни части на света, привличаща хората от всички раси и религии да се поклонят пред Създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Бога. Отпътуване за Джайпур - столица на щата Раджастан, известен като “Розовият град” – в розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и войн махараджа Джай Синг II. Вечерта спектакъл „Звук и светлина” в крепостта Амбър. Вечеря. Нощувка.
4 ден /10.10.13/Джайпур
Закуска. Спиране за снимки пред един от символите на града - 5-етажния дворец на ветровете Хава Махал, изработен от розов пясъчник с 900 многоъгълни прозорци. Построен е от махараджа Савай Пратан Синг за жените от кралския двор да наблюдават церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължаване за Амбър Форт - старата столица на Раджпут (11 век). Изкачване на гърба на слон и разглеждане на построените в смесен хинду-ислямски стил дворци и зали, най-впечатляващи от които са Шиш Махал - огледалният дворец и Джай Мандир - залата на победата.
Посещение на градския дворец на махараджата на Джайпур с множество дворове, градини и сгради. Днес, бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килимии и др. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, построена от махараджа Джай Синг (1728 г.). Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури, всяка конструкция има строго определено предназначение. Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката която пада се измества с 4 м. на час. Посещение на магазин за текстил. По-късно наблюдаване на вечерните молитвени ритуали в храма Бирла Мандир – съвременен храм, посветен на Вишну и Лакшми, с изображения на хиндуистки божества, Сократ, Буда, Христос, Конфуций и множество митологични сцени. Вечеря. Нощувка.
5 ден /11.10.13/Джайпур - Фатепур Сикри - Агра
Закуска. Отпътуване за Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585г. от най-великият могулски владетел Акбар в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Агра – град на повече от 2500 г., но станал известен като столица на могулската империя. *По желание посещение на комплекса Калакрити - в магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, изработени ръчно от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, както преди 3 века, а в театъра - спектакъл, изпълняван на фона на уникален декор – 3.5-метрова реплика на Тадж Махал: 25 €. Вечеря. Нощувка.
6 ден /12.10.13/ Агра
Преди изгрев слънце разглеждане на Тадж Махал (ЮНЕСКО) - най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна история, а Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Връщане в хотела за закуска. Посещение на Итмад-уд-Даула - „Бебето Тадж” - първата гробница в Индия, построена изцяло от бял мрамор и разположена в красив парк; крепостта Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Построена от император Акбар, тя разказва историята на могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Вечеря. Нощувка.
7 ден /13.10.13/Агра - Каджурахо
Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване с експресен влак за Джанси. Продължаване с автобус до Каджурахо. Настаняване в хотела. Каджурахо живее под знака на любовта и съхранява едни от най-красивите храмове в Индия с еротичното хинду изкуство (ЮНЕСКО). Те са построени в кратък творчески период на разцвет на хиндуистката архитектура в северна Индия между 900-1100 г. със средствата на властващата династия Чандела. Когато тя западнала, храмовете били забравени за 700 г. преди британският офицер Т.С.Бърт да се натъкне на тях през 1838 г. От построените 85 храма, оцелелите са 25. Разглеждане на Източния комплекс - смесица от хиндуистки и джайнистки храмове и Западния комплекс, където храмовете са посветени предимно на Вишну и Шива. Най-известни са Кандария Махадео – храм с впечатляващи размери, идеални пропорции и прекрасни скулптури; храмовете Читагрупта Парсванат и Тантай. Вечеря. Нощувка.
8 ден /14.10.13/ Каджурахо > Варанаси - Сарнат
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Варанаси. Както Марк Твен пише, „Варанаси (Бенарес) е по-стар от историята, по-стар от традицията, по-стар от всички легенди и два пъти по-стар от всички тези неща взети заедно“. Той е един от най-старите обитавани градове в света, съвременник на Вавилон, най-свещеното за хиндуистите място на земята, избраната резиденция на Шива. Според вековната вяра, на всеки умиращ във Варанаси се гарантира мокша - освобождаване на душата от цикъла на смърт и прераждане. Посрещане и посещение на Сарнат - мястото, където Буда за първи път е проповядвал преди 25 века, известно с парка на сърните и руините на манастири отпреди 2000 г., ступата Дамок, централното светилище, дървото на Буда и колоната на Ашока. Разходка с рикша за наблюдаване на вечерната религиозна церемония и ритуали на брега на река Ганг. Вечеря. Нощувка.
9 ден /15.10.13/ Варанаси — Катманду
Рано призори разходка с лодка по свещената река Ганг и посрещане изгрева на слънцето с молещите се индуси, наблюдаване на кейовете с платформи за къпане, храмове и крематориуми от незнайни времена. Разглеждане на Непалския храм (храмът на любовта), джамията на император Орангзеб, храма Дурга (храмът на маймуните), храмът Вишванат (Златният храм) и Хиндуисткия университет, най-големият в Азия с мраморният храм на Шива. Връщане в хотела за закуска. Трансфер до летището. Полет Варанаси – Катманду. Катманду е разположен на 1300 м.н.в., на географската ширина на Кайро и Флорида. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Посещение на Сваямбунат (ЮНЕСКО) - будистки храм на 2500г., по-стар от самият град. В превод Сваямбунат означава "цвят на лотоса, възникнал от небитието". Вечеря. Нощувка.
10 ден /16.10.13/ Катманду – Покхара
Закуска. Отпътуване за най-красивата част на Непал - долината Покхара (820 м.), разположена в масива Анапурна, на брега на езерото Фева. Разходка с лодка по езерото и наслаждаване на красивия пейзаж с отразяващите се във водите му хималайски върхове. Посещение храма на Барахи, разположен на едно от островчетата в езерото. Вечеря. Нощувка.
11 ден /17.10.13/ Покхара - Читван
Призори тръгване за Сарангкот. Изкачване до наблюдателната площадка, където ще съзерцаваме изгрева над върховете Анапурна I - 8091 м., Анапурна II - 7937 м., Анапурна III - 7555 м. и Мачапучаре (Фиштейл) - 6993 м. В Непал се намират 8 от 10-те най-високи върхове в света. Връщане в хотела за закуска. Посещение на водопада Дейвис и храма Махендра. Отпътуване за Читван (ЮНЕСКО) – бивш ловен резерват на непалските крале. В превод означава „сърце на джунглата“ и тревата е над 2 м. висока. Той е дом на изключително редкия еднорог носорог, кралския бенгалски тигър, диви слонове, маймуни, крокодили, делфини и др. Пристигане и настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка.
12 ден /18.10.13/ Читван – Катманду
Закуска. Мероприятия по вътрешна програма на парка: сафари на гърба на слон, разходка в джунглата или други. Обяд. Отпътуване за Катманду. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
13 ден /19.10.13/ Катманду
Закуска. Разглеждане на: Бактапур (ЮНЕСКО) - един от най-старите градове в Непал, дом на средновековното изкуство и архитектура: пл. Дурбар, кралския резидентски квартал със Златната врата и двореца на 55-те прозореца, пл. Таумади с 5-етажната пагода и храма Нитаполе; Боднат (ЮНЕСКО) - най-голямата и красива ступа в света, с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. Според легендите костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма; Катманду - пл. Дурбар (ЮНЕСКО), сърцето на стария град с 4-метровия релеф на бог Шива, покровителят на Непал, свещения храм-дом на живата богиня Кумари Деви, кралския дворец, храмовете Каштамандап, Хануман Дока, Дегутале, Парвати, Макхендранат. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка.
14 ден /20.10.13/ Катманду – Делхи
Закуска. Разглеждане на Патан (ЮНЕСКО) – вторият по големина град в Непал, в миналото център на будистката наука и култура, известен с прекрасните резби по къщите. Посещение на площад Дурбар, храма Кришна Мандир (17 век) и златния храм Махавихар, посветен на Буда (12 век). Трансфер до летището. Полет до Делхи. Посрещане и трансфер. Настаняване в хотел около летището за почивка и вечеря. Трансфер до летището.
15 ден /21.10.13/ Делхи – Москва – София
04:10 полет SU 233 от Делхи. Кацане в Москва 09:05 (6:25 ч.).
10:00 полет SU 2060 от Москва. Кацане в София 11:45 (2:45 ч.).

Цени:
дати 07.10 - 21.10
в двойна стая 5074 лв/ 2594 евро
доплащане за единична стая 1261 лв/645 евро

Цените включват:
 • самолетни билети София – Москва - Делхи / Делхи – Москва – София (без такси )
 • самолетни билети Каджуро – Варанаси; Варанаси – Катманду; Катманду - Делхи
 • билети за експресен влак Агра - Орча
 • 13 нощувки (в в Индия и 5 в Непал) в хотели 4*/5*/Lodge
 • 13 закуски, 13 вечери, 1 обяд в Читван
 • разходка с рикша в Стария Делхи
 • спектакъл „Звук и светлина” в крепостта Амбър и изкачване до на гърба на слон
 • всички входни такси за посещаваните обекти
 • разходка с рикша във Варанаси и разходка с лодка по река Ганг
 • разходка с лодка по езерото Фева
 • сафари в националния парк Читван
 • местни екскурзоводи
 • водач от фирмата
 • медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д. (лица над 70 г. доплащат 24 лв )

Цените не включват:
 • летищни такси 714 лв / 365 € (към 12.04.2013)
 • виза за Индия 105 лв.
 • виза за Непал 25 щ.д. (заплаща се на място)
 • по желание Калакрити шоу 49 лв / 25 €
 • по желание полет над Хималаите с включени трансфери 355 лв / 182 €
 • бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи ~ 65 €

Записване:
копие от личната карта и паспорта
аванс 2000 лв., доплащане до 16.08.2013

Необходими документи:
 • задграничния паспорт (с валидност 6 месеца след датата на пътуване )
 • 4 актуални цветни снимки с размер 3.5 х 4.5 см.
 • попълнен визов формуляр за Индия и Непал

Информация:
Задължителни ваксинации за Индия и Непал няма. Носете крем против комари.
Цените са при група от 15 туристи, при по-малка група се доплаща.
Програмата може да бъде изпълнена в последователност, различна от посочената, като това не се счита за значителна промяна.
Цената на самолетните билети Каджурахо – Варанаси; Варанаси - Катманду и Катманду - Делхи може да се променя и се счита за потвърдена при издаването на самолетните билети. В момента на изготвяне на програмата цената е 724 лв/ 370 €.
Цените са формирани при курс 1 ЕUR = 69 INR. При промяна във валутния курс с повече от 3% цената ще бъде преизчислена и съответно увеличена или намалена.
Местата в автобуса / микробуса се определят по реда на записване.
Предлага се допълнителна застраховка „Анулиране на пътуване”, която обезщетява разходи в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на предплатено туристическо пътуване – по желание, при сключване на договора.
Принтирай
Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент
с № 04053
и застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001730.
Къде желаете да пътувате?
Контакти
Офиси в гр. София: 
 
ЦЕНТРАЛЕН ОФИС
"Пенчо Славейков" 18Б:
02/ 952 5040
0885 578 843

 

"Сливница"0898 253 044
"Световрачене": 02/ 902 5612
"Дондуков": 0899 298 441

 

  Офиси в страната:
Шумен: 054/ 818 100
Русе: 0877 832 200
Троян: 0887 515 478
Костинброд: 0896 830 652
Разлог: 0889 899 297
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се с вашия e-mail адрес и ние ше ви изпращаме най-новите ни оферти
Този сайт е с информационна и рекламна цел. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Съгласно чл. 28 . ал. 2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, представена в офиса на "Аполо 2000" ООД или на оторизираните агенти!
Дубай