Вашата оценка

Южна Англия

Южна Англия
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
4 дни
ТРАНСПОРТ
Самолет
Програма
Условия
STOP SALE STOP SALE STOP SALE - Mоля, следете сайта ни за нови дати по тази програма.

Програма
КОД:
Гарантирани турове

Провеждат се на сигурни дати в сборни групи туристи от цял свят

1 ден / Бат – Гластънбъри – Ексетер
Пристигане в Лондон рано сутринта. Отпътуване за град Бат, известен с римските си бани, днес включен в списъка на ЮНЕСКО. Само на 25 км от Бристол се намира град Чедър. В него се прави едноименното сирене, там се намира и пещерата Чедър, която привлича посетителите повече от 200 години. Пътуването продължава към Гластънбъри, който се смята за най-вълшебното място във Великобритания. Тук оживяват древните легенди за крал Артур и рицарите на Кръглата маса, вълшебника Мерлин и магьосницата Моргана. Една от забележителностите е Абатството. Легендата разказва, че първата църква била основана още през 1-ви век от Йосиф Ариматейски, който донася на Британските острови Свещения Граал. Според преданието замъкът на върха на планината е пазителя на Свещения Граал. Езерото, което обгражда замъка, се споменава в легендата за меча на крал Артур – Ескалибур. Посещение на град Ексетер – катедралата от 13 в и Университета. Настаняване в хотел. Нощуване.
2 ден / Боскасъл – Тинтейнджел – Корнуел
Закуска. Денят започва с посещение на Боскасъл – очарователно малко селце с живописни котеджи /селски къщи със сламени покриви/, разположени по крайбрежието на Келтско море. В тихия залив цари атмосфера на патриархална Англия, пропита от средновековната история. В Тинтейнджел се намира замъкът на крал Артур, построен през 13 век. Тук се развива и друга история – любовния триъгълник между крал Марк, съпругата му Изолда и Тристан. В днешно време замъка принадлежи на Корнуелския херцог и е част от историческото наследство на Англия. Град Лоунстон, наричан „Врата в Корнуел” е бившия административен център на графство Корнуел. Неговият замък, построен през 1067 г. в нормандски стил с укрепени стени, днес е визитна картичка на града. Тук се намира и църквата Света Мария Магдалена, впечатляваща с каменната си резба. Нощуване в Ексетер.
3 ден / Стоунхендж – Солсбъри – Портсмут
Закуска. Посещение на Стоунхендж. Много се теориите за създаването му – древна обсерватория, храм на друидите, дори творение на извънземни. Все още учените спорят, но мястото е едно от най-посещаваните в Англия и носи невероятен заряд. Посещение на Дома на Магна харта – катедралата в Солсбъри. В нея се пази един от четирите екземпляра на Великата харта. Отпътуване към пристанищния град Портсмут. Предвидено е посещение на кораба „Виктория”, построен в 1765 г. С този кораб генерал Нелсън удържа победата над франко-испанския флот при Трафалгар. В 1922 г. в чест на Нелсън за деня на победата, корабът е превърнат в музей. Настаняване в хотел. Нощуване.
 4 ден / Брайтън – замъка Лийдс – Лондон
Закуска. Посещение на курортния град Брайтън в графство Съсекс. Разглеждане на кралския дворец. Архитект на двореца е знаменития Джордж Неш, който го строи по подобие на двореца на великия индийски махараджа. Следващата спирка е замъкът в Лийдс, разположен на два малки острова в средата на езерото. Един от собствениците на замъка е бил кралят – завоевател Едуард I, който присъединява Уелс и Шотландия към Англия. Посещение на катедралата в Кентърбъри – главен храм на англиканската църква, построена през 11 в. Катедралата, Абатството „Свети Августин” и църквата „Свети Мартин” са включени в листата на ЮНЕСКО. Пристигане в Лондон вечерта. Край на програмата.

Цени

Примерни хотели 3* На човек в двойна стая Единична стая
Express by Holiday Inn Exeter 670 евро / 1313 лв 850 евро / 1666 лв
Ibis Portsmouth 670 евро / 1313 лв 850 евро / 1666 лв

Цената включва:
 • 3 нощувки с континентални закуски в хотели 3* по програмата;
 • Трансфери с автобус по програмата;
 • Описаната туристическа програма с екскурзовод на руски език;
 • Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро и асистанс.

Цената не включва:
 • Самолетни билети;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Входни такси за музеите и замъците.

Важно:

 • Програмата може да се комбинира с прeстой в Лондон.
 • Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
 • Може да удължите престоя си в Лондон в същите хотели.
 • Цените са базирани на курс 1 GBP = 1.17 euro. При промяна на курса ще има промени в цените на екскурзиите.


Агенцията предлага самолетни билети.

Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент с № 04053 и
застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001730.
Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б