Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б

Начало    Екскурзии    Самолетни екскурзии    Аржентина    Най-доброто от Южна Америка 

Най-доброто от Южна Америка

Най-доброто от Южна Америка
от:
8270 лв.
Маршрут: София - Лима – Куско – Мачу Пикчу – Пуно – Ла Пас – Буенос Айрес – Игуасу – Рио де Жанейро - София

16 дни / 14 нощувки Транспорт: Самолет

Дати:  
14.07.2014 г., 11.08.2014 г., 25.08.2014 г., 15.09.2014 г.,
29.09.2014 г., 13.10.2014 г., 27.10.2014 г.
Принтирай
ПРОГРАМА
УСЛОВИЯ
Екскурзия "Най-доброто от Южни Америка" - обиколен тур на Латинска Америка и посещение на Перу, Боливия, Бразилия, Аржентина.

ПРОГРАМА:
1 ден / Лима
Пристигане на летището в Лима, посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване.

2 ден / Лима
Закуска.
През днешния ден ще разгледате столицата на Перу – Лима. Обиколката включва едни от най-значимите забележителности на града: площад „Плаза де Армас“, където са разположени сградата на Парламента, Кметството, архиепископския дворец и Катедралата.
След което ще посетите манастира „Сан Франсиско“. Ще продължите през модерните райони Сан Исидро и Мирафлорес към крайбрежната ивица, от където пред вас ще се открие невероятна гледка към плажовете на Лима и Тихия океан. Посещение на археологическия музей Рафаел Ларко Херера, в който се намира най-голямата частна колекция от артефакти от Перу от преди колумбовата епоха. Свободно време.
Нощуване.

3 ден / Лима – Куско
Закуска.
Трансфер до летището за полет Лима – Куско. Полудневна обиколка на града. Ще видите центъра на империята на инките – Плаза де Армас.
Тук се намира Катедралата, построена върху руините на древния дворец на инките. Катедралата е обградена и от двете си страни от други църкви.
Следващата ви спирка ще бъде в старата част на града, за да видите магнетични колониални сгради, някои от които днес се използват за хотели.
Продължавате към Саксаиуаман, разположен на около 3 км от Куско. Тук ще разгледате Тамбо Мачаи, банята на инките, Кенко, гигантската скала с ниши и дупки, издълбани по мистериозен начин.
Нощуване.

4 ден / Куско
Закуска.
Свободно време в Куско с възможност за допълнителна екскурзия, която можете да заявите на място - посещение на индианския пазар в град Писак.
Той се организира от занаятчии от Писак и Куско, които излагат и продават голямо разнообразие от стоки, черги, гоблени, скулптури, бижутерия и тъкани.
Обяд в типичен ресторант в долината Урубамба.
Разглеждане на Олантайтамбо, където са запазени останки от голяма крепост на инките. Връщане в хотела в Куско.
Нощуване.

5 ден / Куско – Мачу Пикчу – Куско
Закуска.
Трансфер с автобус до ж.п. гара Олантайтамбо, където ще се качите на влак, за да стигнете до Агуас Калиенте.
От там с бус ще се придвижите до руините на Мачу Пикчу. Наричан „Изгубеният град на инките”, този величествен каменен комплекс е построен с техника невероятна за неговата ера, а дори и за нашето време. Има много теории за строежа на Мачу Пикчу, но едно нещо е сигурно, това е един от най-впечатляващите археологически обекти в света.
Връщане с автобус и влак в Куско. Нощуване.

6 ден / Куско – Пуно
Закуска.
Целодневна екскурзия с автобус от Куско до Пуно. Пътят води през Перуанските възвишения покрай заснежените върхове, издигащи се до 4300 м над морското равнище и след това се спуска към Пуно, разположен до езерото Титикака.
По път ще посетите град Андауаилиляс, руините на Рачи, малкия град Пукара близо до руините на инките. Обяд в типичен ресторант по път. Пристигането в Пуно. Настаняване в хотел. Нощуване.

7 ден / Пуно – езерото Титикака – Ла Пас
В ранната утрин по желание може да се запишете на допълнителна екскурзия до плаващите острови - Урос. Индианското племе Аймара е построило своите къщи върху плаващи изкуствени острови, които изработили сами от тръстика. Те и до днес са запазили организация и обичаите на своите прадеди.
Трансфер с автобус през границата с Боливия.
Отпътуване към Копакабана, може би най-значимата спирка за поклонниците в Латинска Америка, която дава име на известния плаж в Рио де Жанейро.
След посещение на местната църква ще се качите на борда на катамаран, за да преплувате езерото Титикака и да стигнете до Острова на слънцето. Според легендите това е домът на Бога на слънцето. На борда на катамарана ще ви сервират обяд.
След това с катамарана ще продължите към Чуа, а от там с автобус към Ла Пас, най-високо разположения град на земята - 3600 метра височина. Настаняване. Нощуване.

8 ден / Ла Пас
Закуска.
Обиколка на столицата Ла Пас, основана през 1548 г. В града има множество добре запазени сгради от времето на колонизацията, а в тесните улици на стария град са скрити колоритни индиански пазари.
Ще имате възможност да посетите така наречената Лунна долина, разположена в долината на река Ла Пас. Вятърът и дъждът в течение на милиони години са оформили лунен пейзаж, който просто трябва да се види.

9 ден / Ла Пас – Буенос Айрес
Закуска.
Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане и трансфер до хотела. Вечерта може да посетите вечеря с танго шоу срещу доплащане.

10 ден / Буенос Айрес
Закуска.
Панорамна обиколка с разглеждане на площад „Пласа де Майо“ и „Каса Росада“, в която се помещаваща правителството, Кабилдо - сградата на Кметството и Столичната Катедрала - дом на архиепископа на Буенос Айрес.
Обиколката продължава през квартал Сан Телмо. До 1888 г. тази част на града е била речно пристанище, а днес е едно от най-модерните и предпочитани места за живот в Буенос Айрес.
Работническият квартал Ла Бока е известен със своите многоцветни къщи и историята си като жилищен квартал на италианските моряци и пристанищни работници през 19 век. „Барио Норте“ (Северния квартал), наричан Реколета е кварталът на богатите в Буенос Айрес. В гробището на Реколета е погребана Ева Дуарте, по-известна като Евита Перон. Продължаваме към Палермо и неговите паркове и градини през най-широкия булевард в света „Авенида 9 де Хулио“ („9 Юли“), където се намират Съдебната палата и театър „Колон“. Връщане в хотела. Свободно време. Нощуване.

11 ден / Буенос Айрес – Игуасу
Закуска.
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Днес ще посетите аржентинската страна на водопада. По моста Танкредо Невес ще преминете над река Игуасу, която очертава границата между Аржентина и Бразилия. Ще посетите Аржентинския национален парк. Ще видите различни водни каскади, а еко влакче ще ви отведе до най-внушителната част на водопада „Дяволското гърло“. Настаняване в хотел в бразилската страна на водопадите. Нощуване.

12 ден / Игуасу
Закуска.
Водопадите Игуасу са едно от най-големите чудеса на природата в Южна Америка. Разположен е сред субтропична гора в триъгълника Аржентина, Парагвай и Бразилия. Посещение на бразилската страна на водопада. Преминавайки през Националния парк Игуасу ще достигнете до водопадите. Тесен мост води до „Дяволското гърло“.
Свободно време. Нощуване.

13 ден / Игуасу – Рио де Жанейро
Закуска.
Трансфер от хотела до летището за полет до Рио де Жанейро. Пристигане в Рио и трансфер до избрания хотел.
Настаняване и свободно време за разходка по плажа Копакабана.
Екскурзия из старата част на града - сърцето на Рио. Тук се срещат колониалната архитектура и модерните небостъргачи.
Минавайки по булевард Рио Бранко, ще видите църквата Канделария, чиито строеж започва в края на 18 век и завършва в 1898 г. На този булевард са и повечето управления на бразилските банки и търговски представителства. Ще видите Операта (Градския театър), площад Кариока, църквата „Санто Антонио“, построена в 17 век, контрастираща на модерните сгради като Петробрас и Катедралата. Освен това ще научите за Акведукта на Рио, построен през 18 век, който днес свързва старата част на града и квартал Санта Тереса.
След което ще се отправите към прочутия парк Фламенго, за да се изкачите на върха на Захарната глава.
До тази известна планина се достига посредством лифт. Гледката е незабравима и е една от най-грандиозните в света. Нощуване.

14 ден / Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, които можете да заявите на място.
Полудневна екскурзия до планината Корковадо - Изкачване с железница през дъждовната гора Тижука. Пътуването с влакчето е около 20 минути и е чудесна възможност да видите от близо буйната тропическа растителност и да се насладите на живописните пейзажи на плажовете и града.
Достигайки върха на Корковадо ще се озовете в краката на 40-метровата статуя на Христос, откъдето ще видите града като на длан.
Екскурзия до Петрополис - Отправяте се на живописно пътуване през областта Сера дос Оргаос, прекосявайки планини и долини с буйна растителност. Петрополис е на около 850 м височина. Ще посетите Летния дворец, Катедралата, Кристалният дворец, къщата на Сантос Дюмонт, ще разгледате стари имения и очарователни площади.
Вечерно шоу – Рио през нощта - Посещение на вечерно шоу, представено от опитни танцьори и артисти в превъзходни костюми. Ще се потопите в ритъма на самбата, бразилския фолклор и Карнавала.

15 ден / Рио де Жанейро
Трансфер до летището за международен полет към България.

ЦЕНИ:
Хотели Middle Class Comfort Class
На човек в двойна стая 8270 лв 9105 лв
Единична стая 9520 лв 10 935 лв

ХОТЕЛИ
Примерни хотели Middle Class Comfort Class
Лима Jose Antonio 3* / standard Casa Andina Private Collection Miraflores 4* / superior
Куско Jose Antonio 3* / standard Aranwa Cusco Boutique 5* / classic
Пуно Jose Antonio Puno 3*+ / std Libertador Lago Titikaka 4* / superior
Ла Пас Presidente 3* / standard Europa 4* / executive
Буенос Айрес De Las Americas 3* / stand Intersur Recoleta 4* / standard
Игуасу Recanto Park 3* / standard Mabu Foz 4* / master room
Рио де Жанейро Windsor Plaza Copacabana 3* + / standard Windsor Excelsior Copacabana 4* / superior

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетни билети с летищни такси София – Лима и Рио де Жанейро – София /с прекачване/;
  • Вътрешни полети Лима – Куско, Ла Пас – Буенос Айрес – Игуасу – Рио де Жанейро с летищни такси;
  • 14 нощувки със закуски в избраната категория хотели описани в таблицата или подобни;
  • 2 обяда;
  • Описаната туристическа програма с екскурзовод на английски и входни такси;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Допълнителни екскурзии /заявяват се на място/: Посещение на индианския пазар в град Писак с обяд, Вечеря с аржентинско танго, Полудневна екскурзия до Кроковадо, Екскурзия до Петрополис, Рио през нощта – шоу програма.

Екскурзията може да се комбинира със следните турове, организирани преди или след основната програма:
  • Линиите на платото Наска – 3 дни;
  • Почивка в Рио де Жанейро или в близкия курорт Бузиос.

ВАЖНО:
Датите на пътуване са гарантирани.
Групите са сборни с туристи от различни националности.
В цената на екскурзията е включен самолетен билет на стойност 2415 лв.за транс-океанския полет и 1935 лв.за вътрешните полети в Южна Америка. При промяна в цената на самолетните билети агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цените на програма в Южна Америка са в щатски долари и са базирани на обменен курс 1 щатски долар = 1.43 лв. При промяна в обменния курс ще има преизчисляване на цената на екскурзията.

Възможно е да заявите същия тур само за вас на избрана от вас дата срещу доплащане.
Можете да резервирате допълнителни нощувки в началото и края на тура в същите хотели.
Приемащата агенция си запазва правото да промени хотелите с други от същата категория.
При промяна в цените на горивата, местни такси и входни такси за музеите приемащата агенция си запазва правото да промени цените на екскурзията.


Допълнителна информация:
За лица над 65 г. има доплащане за мед. застраховка.
За пътуване до Южна Америка е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Резервации:
При резервация се плаща пълната стойност на самолетните билети + 30 % от стойността на екскурзията. В случай, че клиентът не заплати билетите при резервация, агенцията не може да гарантира тяхната стойност.
Пълно плащане на екскурзията 60 дни преди датата на отпътуване.


Дата Възрастен в двойна стая
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.
14.07.2014 г. 8270 лв.
11.08.2014 г. 8270 лв.
25.08.2014 г. 8270 лв.
15.09.2014 г. 8270 лв.
29.09.2014 г. 8270 лв.
13.10.2014 г. 8270 лв.
27.10.2014 г. 8270 лв.


Принтирай
Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент
с № 04053
и застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001730.
Къде желаете да пътувате?
Контакти
Офиси в гр. София: 
 
ЦЕНТРАЛЕН ОФИС
"Пенчо Славейков" 18Б:
02/ 952 5040
0885 578 843

 

"Сливница"0898 253 044
"Световрачене": 02/ 902 5612
"Дондуков": 0899 298 441

 

  Офиси в страната:
Шумен: 054/ 818 100
Русе: 0877 832 200
Троян: 0887 515 478
Костинброд: 0896 830 652
Разлог: 0889 899 297
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се с вашия e-mail адрес и ние ше ви изпращаме най-новите ни оферти
Този сайт е с информационна и рекламна цел. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Съгласно чл. 28 . ал. 2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, представена в офиса на "Аполо 2000" ООД или на оторизираните агенти!
Дубай