Адрес:
1606 София
бул."Пенчо Славейков" №18Б
(срещу Агенцията по безопасност на храните)
тел. (359 2) 952 50 40
факс: 953 29 62
мобилен тел.: 0885 578 843
 
Екскурзия до Китай и Хонг Конг

Продължителност: 12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет
Цена от: 4420 лв.
Екскурзия до Китай - Пекин, Сиан, Шанхай и Хонг Конг. 11 дни, 9 нощувки със закуски, самолетни билети, входни такси. Усетете атмосферата на космополитните градове!

ПРОГРАМА
1 ден
Полет София – Пекин с прекачване.

2 ден / Пекин
Пристигане в Пекин. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване.
Свободно време.
Нощуване.

3 ден / Пекин
Закуска.
Разглеждане на Тянанмън, най-големия площад в света и „Забранения град“, комплекс от императорски дворци, които са били дом на императорите от династиите Минг и Цин повече от 500 години.
Обяд. Посещение на Летния императорски дворец, разположен в покрайнините на града. Дворецът е бил лятна резиденция на династията Цин и представлява най-великолепната класическа градина в Китай.
Нощуване.

4 ден / Пекин – Великата китайска стена
Закуска.
Екскурзия с обяд до Великата китайска стена – символ на Китай и едно от най-изумителните човешки творения. Построена е преди повече от 2000 г. и е с дължина над 6000 км. Пътят минава край обектите, построени за Олимпиадата през 2008 г. Привечер разходка из Хутонг, стар квартал на Пекин, който сега има нов живот с множество кафенета, ресторанти и магазинчета, продаващи най-различни неща. Районът е една от историческите зони, под протекция от 1990 г. Нощуване.

5 ден / Пекин – Сиан
Закуска.
Посещение на Небесния храм, мястото където императорите са се молели за добра реколта.
Обяд. Пътуване със скоростен влак до Сиан /около 5 часа/.
Трансфер и настаняване в хотел.
Нощуване.

6 ден / Сиан
Закуска.
През днешния вълнуващ ден ще посетите Теракотените воини в Гробницата на Цин Ши Хуан, първия император на обединен Китай. Фигурите са над 6000 и изобразяват войници с бронзови оръжия, коне и каляски. Всичките са в реални размери и са правени по живи модели. Обяд. Ще посетите древните стени на града, строени са през 14 в. при династията Минг.
Нощуване.

7 ден / Сиан – Шанхай
Закуска.
Посещение на храма на Малката Дива гъска, построен през 707 г. при династията Танг. Трансфер до летището за полет до Шанхай.
Пристигане и настаняване в хотел.
Нощуване.

8 ден / Шанхай
Закуска.
Екскурзия с обяд с разглеждане на крайбрежната улица Бънд, превърнала се в символ на Шанхай, където в началото на 20 век са се намирали първите банки и търговски къщи. Кулата Ориентал Пърл с височина 468 м., разположена в района Пудонг, от чиято панорамна площадка се разкрива зашеметяваща гледка към града. Градините Ю, създадени през 1559 г., прекрасен комплекс от пагоди, павилиони, фонтани и цветя. Френския град – районът е бил населен предимно от чужденци между 1849 и 1943 г. и център на католицизма в Града. Днес районът е любимо място за разходка и шопинг.
Нощуване.

9 ден / Хонг Конг
Закуска.
Трансфер до летището за полет до Хонг Конг. Разглеждане на този удивителен град – смес от китайска архитектура и колониално влияние. Изкачване на връх Виктория, най-високата точка на острова, от която се открива гледка към градския пейзаж и Южно Китайско море. Посещение на плаващата колония в Абърдийн и Репулс бей – плажната зона на острова.
Нощуване.

10 ден / Хонг Конг – Макао
Закуска.
Свободно време или допълнителна екскурзия с ферибот до португалската колония Макао, която днес се е превърнала в Лас Вегас на изтока. Разглеждане на останките на катедралата Свети Павел, храма А-ма от 15 век, посещение на казино Венеция.
Нощуване.

11 ден
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището за полет Хонг Конг – Доха

12 ден
Полет Доха – София

ЦЕНА
Човек в двойна стая Единична стая
4420 лв. 5185 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Част от цената на екскурзията на стойност 1505 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.78 лв. валиден към 07.01.2016 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 3% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.

УСЛОВИЯ
При група между 16 и 19 души доплащане 80 лв. на човек.

Резервации:Искате да опознаете и други екзотични места? Вижте предложението ни за екскурзия до Сингапур и МалайзияДата Възрастен в двойна стая Единична стая
30.11.2017 г. 4420 BGN 5185 BGN