Адрес:
1606 София
бул."Пенчо Славейков" №18Б
(срещу Агенцията по безопасност на храните)
тел. (359 2) 952 50 40
факс: 953 29 62
мобилен тел.: 0885 578 843
 
Цари Мали град - Рилски езера - Рилски манастир - Бачковски манастир - Асенова крепост

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Цена от: 173 лв.
Екскурзия до Цари Мали град, Рилските езера, Рилския и Бачковски манастири, Асеновата крепост от Русе.

ПРОГРАМА
1 ден
Отпътуване от Русе в 05.00ч от паркинга пред ЖП гара.
Пристигане в Цари Мали град. Организирано посещение на музейния комплекс, реставрираните крепостни стени и кули, християнския култов комплекс и етнографската експозиция. Достъпът до крепостта може да бъде осъществен чрез пешеходен преход /около 30 минути по стръмна пътека/ или чрез специално изграденото панорамно влакче. С хълма "Св. Спас" са свързани легендите за голямо старинно селище, известно като "Цари мали град", което се предполага, че означава "Малък Цариград". Хълмът е неразделна част от историята на района на село Белчин.
Настаняване в хотел в района на Сепарева баня.
Нощуване.

2 ден
Закуска.
Отпътуване до хижа Пионерска за изкачване с лифт до х. Рилски езера. Следва преход /около 1,5 ч. със стръмен начален участък 30 мин./ до ез. Бъбрека. По пътя се разкрива красива панорама от високо към езерата. Според възможностите на участниците остават за почивка на Бъбрека. Останалите се изкачват на Езерния връх /1ч./, от където се виждат всички седем езера. На връщане към лифтената станция се минава през циркуса покрай Близнаците, Трилистника и Рибното езеро. Отпътуване за Рилски манастир. Посещение и разглеждане на Хрельовата кула и главната църква.
Пристигане в Сепарева баня.
Нощуване.

3 ден
Закуска.
Отпътуване за Бачковския манастир.
Манастирът е основан през 1083 г. от грузинеца Григорий Бакуриани, който направил дарение за изграждането му. Към края на ХІІ и началото на ХІІІ век е изградена зимната църква на манастира „Свети Архангели”, така че да се свързва с чардаците от втория етаж на западното крило, където са били монашеските килии. Отпътуване за Асеновата крепост, която е най-атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград.
Отпътуване за Русе.
Пристигане късно вечерта.

ЦЕНА
На човек в двойна стая Единична стая
173 лв. 215 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Условия

Резервации:Дата
29.07.2016 г.