Вашата оценка

България

Бъди фермер за един ден
Специално!
Цена от:
55 лв.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
1 ден
ТРАНСПОРТ
Автобус
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
05.09.2020 г.
Програма
Хотели
Условия
Бъди фермер за един ден!
Как се осиновява кошер, могат ли да се „берат“ охлюви и откъде идват красивите водни лилии?

Това ще ви покажем по време на екскурзията ни до района на Плевен, където български фермери превръщат мечтите си в реалност и създават нов тип стопанства.

Ще посетим три ферми – за водни лилии, за охлюви и за мед, за да разберем как се става успешен предприемач и защо много семейства предпочитат живота сред природата пред големия град.

Нашите герои:

Посещавайки Индонезия преди няколко години, Дойчин остава очарован от красивите водни растения и решава да ги пренесе в България.
И ето, само няколко години по-късно, първата ферма за водни лилии и растения е вече факт.Започвайки с идеята за няколко цветя, днес лилиите са повече от 40 различни култивирани вида, всеки официално патентован в специализирана международна асоциация и с право за размножаване и продажба.
Ако решите, бихте могли да станете собственик на красиво растение, подходящо за домашно отглеждане с години.

Охлювите са били една от първите храни на човека още от епохата на неолита.
По време на Римската империя стават известни и като афродизиак. Месото им съдържа множество минерали и освен полезно е и голям деликатес.Преди 15 г. Петя и съпругът й решават да се посветят на производството на охлюви и с подкрепата на специалисти от Франция успяват да създадат една от най-успешните ферми в България. Сладкодумният разказ на стопанката ще ви пренесе в един непознат свят, където се раждат малки охлювчета, похапват свежа детелина и се наслаждават на топлото и влажно време. А в края на летния сезон може и лично да си „наберете“ малко охлюви от градината.
Предвид разположението в екологично чист район, продукцията е изключително органична. Фермата продава замразено месо, от което може да си приготвите вкусните Охлюви по бургундски.

Айнщайн е казал, че ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години.
Знаете ли, че с осиновяването само на 1 кошер, вие можете да дадете живот на 60 000 пчели и да подпомогнете биоразнообразието на цял район?
Ние ще ви срещнем с един от производителите на мед, включен в тази инициатива. Ще се запознаете с живота на кошера и пчелното семейство, сами ще можете да разпечатате нова медена пита и да опитате пресен ароматен мед.Семейството на Емил, Боги и двете им момчета решава да напусне София преди 6 години и да се включат в семейния бизнес на родителите й, които правят сладък мед повече от 25 години. „Преместихме се на село, защото искахме за децата си детство, каквото ние сме имали – с истинска храна, спокойни игри и здравословен живот.“ Медът им е букет от слънчоглед, ливадни цветя и билки. Освен това те произвеждат и пчелен прашец, продукт богат на витамини, липиди и аминокиселини, който подсилва имунната система и действа положително при редица заболявания.


Екскурзията е целодневна, като включва и около 2 часа свободно време за обяд в Плевен.
Тръгването е в 07.00 ч. от Централна автогара София, връщането след 20.00 ч.
Групите са малки, за да се осигури по-пълноценно посещение на фермите.
На място можете да закупите от продуктите, като с това ще подпомогнете фермерите.


Цена на човек: 55 лв.

Цената включва:
  • транспорт с минибус,
  • тур мениджър от фирмата,
  • такси за посещението на фермите;
  • дегустация на мед.


Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 12 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100002426.
Носете удобни обувки. Възможно е почвата във фермите да е кална.
Ако искате да стигнете до самите кошери е необходимо да сте с дълъг панталон и ръкави, на място има специални шапки с мрежи.Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент с № 04053 и
застраховка Отговорност на туроператора № 03700100002426.
Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б