Вашата оценка

Йордания

Йордания - почивка в Акаба
Топ хотели
Цена от:
1053 лв.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
7 дни / 6 нощувки
ТРАНСПОРТ
Самолет
МАРШРУТ
София - Акаба - София
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
17.10.2021 г., 21.11.2021 г.
Програма
Хотели
Условия
Лятото продължава в Акаба.
Идеалното място за плажна почивка, гмуркане сред коралите на Червено море и запомнящи се екскурзии в пустинята Вади Рум, древната Петра или Мъртво море.

Дати:
17.10.2021 – 23.10.2021
21.11.2021 – 27.11.2021

1 ден
Полет София – Акаба /07.15 – 10.00/. Трансфер до избрания хотел в Акаба. Настаняване. Свободен ден. Нощуване.

2 ден
Закуска. Свободен ден. По желание – екскурзия до Вади Рум, предлага се в два варианта. Полудневна екскурзия до Вади Рум – уникална природна забележителност издълбана в скалите и пясъка, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона.
Полудневна екскурзия до Вади Рум с вечеря в бедуински лагер – екскурзията е като предишната, но завършва с вечеря в бедуински лагер. Храната се приготвя на базата на традиционни бедуински рецепти. Обикновено включва агнешко, пилешко и козе месо, както и сезонни зеленчуци. Приготвя се във „фурна“ заровена под земята на бавен огън. Завръщане в хотела. Нощуване.

3 ден
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Петра с обяд. Древната столица на набатейците, наричана още Розовия град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности – съкровищницат, обявена за едно от новите седем чудеса на света, амфитеатъра, набатейския водопровод. Обяд. Връщане в хотела. Нощуване.

4 ден
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Мъртво море. Отпътуване за Мадаба и посещение на православната църква Св. Георги, прочута с пъстроцветните си мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Посещение на планината Небо – мястото на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Продължаване към Мъртво море. Кратък престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Връщане в хотела. Нощуване.

5 ден
Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до природния резерват Дана, замъка Монтреал и Сик ал – Барид или Малката Петра. Отпътуване за резервата Дана – най-големия и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Посещение на Малката Петра и на съкровищницата Ал Барид – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична отколкото в Петра. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи. Връщане в хотела. Нощуване.

6 ден
Закуска. Свободен ден. По желание – шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд Нощуване.

7 ден
Закуска. Стаите се освобождават до 11.00 ч., багажът се оставя на рецепцията. Свободен ден. Трансфер до летището за полет Акаба – София /19.00 – 22.15/.

Хотелите Al Raad, Days Inn, City Tower и Oryx Aqaba са градски и нямат собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club https://www.sindbadjo.com/Home/Berenice – прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства. Цената включва: безплатен шатъл трансфер от хотелите до плажа 3 пъти дневно, входна такса, включваща изпозване на плажа и басейните с безплатни чадъри и шезлонги. В комплекса има различни заведения, консумацията е срещу заплащане.


Цената включва:
 • Самолетен билет за директен чартърен полет София – Акаба – София с включени летищни такси;
 • 1 брой ръчен багаж до 7 кг;
 • 1 брой чекиран багаж до 20 кг;
 • 6 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10000 евро и Ковид покритие;
 • Тур мениджър от туроператора;
 • Виза.

Цената не включва:
 • Полудневна екскурзия до Вади Рум. Екскурзията е с доплащане 140 лв. за възрастни и 120 лв. за деца до 11.99г. и включва транспорт, двучасово сафари с джипове, екскурзоводско обслужване на български, входни такси. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника.
 • Полудневна екскурзия до Вади Рум с вечеря в бедуински лагер. Екскурзията е с доплащане 189 лв. за възрастни и 159 лв. за деца до 11.99г. и включва транспорт, двучасово сафари с джипове, традиционна бедуинска вечеря, екскурзоводско обслужване на български, входни такси. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника.
 • Целодневна екскурзия до Петра с обяд. Екскурзията е с доплащане 285 лв. за възрастни и 155 лв. за деца до 11.99г. и включва транспорт, целодневна обиколка на Петра, екскурзоводско обслужване на български, входни такси. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника.
 • Екскурзия до Мадаба, Небо и Мъртво море. Екскурзията е с доплащане 169 лв. за възрастни и 139 лв. за деца до 11.99г. и включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника.
 • Екскурзия до Дана, замъка Монтреал и Сик ал – Барид или Малката Петра Екскурзията е с доплащане 145 лв. за възрастни и лв. 119 лв. за деца до 11.99г. и включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, входни такси. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника.
 • Шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд – с доплащане 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11.99г. и включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка. Екскурзията се провежда при минимум 10 участника.
 • Доплащане за ползване на плаж при хотели 3* и 4*;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • ПСР тест;
 • Градска такса;
 • Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка.

Екскурзиите се резервират и заплащат предварително в България, на място не се гарантира възможност за включване.


Условия:
Възможна е промяна в полетното разписание.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
Цената на екскурзията е валидна при 160 пълно платили.туристи
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Йопдания е необходим международен паспорт, с валидност 6 месеца от връщането в България.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003044 от 27.12.2020 г.
Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.
Цените са изчислени при валутен курс 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Резервации:
При резервация се заплащат 15% от цената на пакета.
Пълно плащане 35 дни преди датата на отпътуване.


Информация за превозвача:
Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД
Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35
Лиценз: BG-06
Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82


Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент с № 04053 и
застраховка Отговорност на туроператора № 03700100002426.
Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б