Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Twitter
Посетете ни в Instagram
Посетете ни в Google+
Гледайте ни в YouTube
Посетете ни в LinkedIn
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, ул."Св. Иван Рилски" №16

Екскурзия до Кападокия с автобус

Кападокия - кръстопът на епохи и култури
от:
735 лв.
Маршрут: София - Одрин - Троя - Бергама - Кушадасъ - Ефес - Памуккале - Хиераполис - Коня - Кападокия - Анкара - Истанбул - София

9 дни / 8 нощувки Транспорт: Автобус

Дати:  
29.04.2014 г.
02 952 50 40
Принтирай
ПРОГРАМА
УСЛОВИЯ
Пролетна екскурзия в Турция с автобус с включени закуски и вечери - Кападокия - кръстопът на епохи и култури.

КАПАДОКИЯ - земя с необикновена природа - удивителни скални образувания, приказни комини, скали с различни чудати форми и цветове, уникално накъдрени пейзажи...
КАПАДОКИЯ впечатлява и с отпечатъка, който са оставили хората през вековете - изсечени в скалите църкви и манастири, пещерни къщи, мистериозни подземни градове, изумително запазени стенописи от ранното християнство...
Един великолепен музей на открито!!! Място, което заслужава да се види и невероятно трудно да се опише и разкаже...

Тръгване: 29.04.2014 - 06.00 часа от площад Ал. Невски, София

ПРОГРАМА:
1 ДЕН
Отпътуване от София по маршрут София - Ихтиман - Пазарджик - Пловдив - Поповица - Хасково - Харманли - Свиленград. Преминаване на КПП Капитан Андреево / Капъкуле. Около обяд пристигане в Одрин - втората столица на Османската империя, родният град на Мехмед Завоевателя. Посещение на най-голямата и известна джамия, произведение на великолепният архитект Синан - Селимие. Свободно време за обяд по желание и отпътуване за Еджеабат. Преминаване на Дарданелите /най-тясната част между Мраморно и Егейско море/ с ферибот до Чанаккале. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Тръгване за Троя. Посещение на древният елински град ( Останките от този уникален град, чийто произход е възпят в митове и легенди, се намират на 20 км южно от протока. До 19 век в съзнанието на хората Троя е един легендарен град, докато немският археолог Шлиман не започва разкопки и не открива девет слоя древни останки - хилядолетната история на града ). Обяд в Бергама / Пергамон. Посещение на столицата на кралство Пергамон - древногръцки град, понастоящем намиращ се в Турция, разположен на хълм северно от река Бакърчай, близо до град Бергама. Тук можете да видите руини на светилището на Атина, Траян и Асклепий, кралски дворци, храма на Дионисий, римски бани. Има твърдения, които гласят, че Марк Антоний е подарил на красивата Клеопатра като сватбен подарък - библиотеката на Пергамон, съдържаща около 200 000 книги и пергаментови свитъци. Забележителна част от комплекса на Пергамон е Асклепион, която се счита за първата болница в човешката история. Нейн основател е Асклепий. Отпътуване за Кушадасъ по маршрут Бергама - Менемен - Измир - Торбалъ. Пристигане в курорта. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Посещение на Къщата на Дева Мария - Красив Византийски параклис на хълм в местността Паная Капулу. Построен е в периода 6 и 7в. Посещенията на Папа Павел VI и Папа Йоан Павел II сякаш потвърждават предположенията, че именно това е мястото, където е живяла майката на Исус Христос след разпъването му на кръст. Близо до къщата има извори, за които се смята, че са лековити. Това е място за поклонение от много години, тъй като образът на Девата е почитан както от християни, така и от мюсюлмани.
И на Древния Ефес - най-добре запазения древен град в Турция. Руините, разкопани преди около 100 години са главно от римския му период. Ефес е родно място на древногръцкия философ Хераклит.
Отпътуване за Памуккале - един от най-забележителните природни феномени на Турция. Обектът е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Още от римски времена е известен с природните красоти, белия шуплест варовик, лечебните минерални извори, тераси, подобни на басейни, оформили се благодарение на уникалния химически състав на водата. Богатата на калциев бикарбонат вода с температура 35 градуса по Целзий образува варовикови наноси с разнообразна форма и цвят и удивителни сталактитни образувания. Белотата и формата им придават вид сякаш са направени от памук.
От тук идва и името му - Памуккале или Замък от Памук. Освен с магнетичната си красота това място е известно и с лечебния си ефект. Според легендата Клеопатра е запазила изключителната си красота именно защото се е къпала в тези горещи минерални извори.Обяд.
В непосредствена близост до Памуккале се намира древния град Хиераполис, който е с огромно историческо значение. Останките от различни исторически периоди и култури го превръщат във важен археологически център. Най-забележителни в него са Театъра, Храма на Аполон, Римските бани, Некропола, тук е и гробът на Св. Филип. Вечеря и нощувка в спа хотел.

4 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Коня - най-важният център в Турция на суфиите, мистична ислямска секта и близо 700 години тук пребивават танцуващите дервиши от ордена Мевлеви.... Попътен обяд и посещение на гробницата на Насреттин Ходжа в Акшехир. Пристигане в Коня - посещение на известната и красива гробница на ислямският философ Мевляна, известен с танците на дервишите. Тяхното Мевляна Теке (манастир Мевляна) е основано от поета и философа от ХІІІ в. Мевляна (майстор) Джалаладдин Руми, който смята, че едно екстатично, подобно на транс състояние на всемирна любов може да се предизвика чрез практиката на въртене, по начина, по който всички неща във вселената се въртят.
Продължаване към КАПАДОКИЯ. Пристигане и настаняване в хотел в Urgup. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Разходка в района на КАПАДОКИЯ, известен с невероятните си скални форми. Посещение на откритият музей Гьореме, селце основано от Св. Васил като манастирски комплекс, известен с името Василиада. Тук се намират множество скални църкви, някои датиращи още от IV - V век. Обяд в района. Разглеждане на районите Пашабаа, Ючхисар, селцето Чавушин и Долината на гълъбите. Вечеря. Нощувка. Предложение за посещение на невероятен подземен ресторант с атрактивна програма и напитки без лимит.

6 ДЕН
Закуска. Посещение на долината Зелве. Разглеждане на подземният град Деринкую или Каймаклъ. Посещение на колоритното градче Аванос, разходка в Орта хисар. Вечеря и нощувка в Кападокия.

7 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Анкара - вторият по големина град в страната, разположен сред хълмиста местност в централната част на Анадолското плато. Попътно посещение на соленото езеро Туз - едно от трите най-големи езера на Турция, чийто води лятото се изпаряват почти напълно и то се превръща в една огромна солена равнина. Обяд в Анкара. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк - най-големият паметник, построен в годините на републиката. Посещение на музея на Малоазиатските цивилизации, който със своите експонати се нарежда сред най-големите музеи в света. Вечеря и нощувка в хотел.

8 ДЕН
Закуска. Тръгване за Истанбул - единственият град в света, разположен на два континента. Обяд. Разглеждане на музеят Карие – прекрасен образец на ранния византийски Ренесанс, чиито фрески и мозайки превъзхождат по ценност всички оцелели стенописи на византийските църкви в Истанбул. Посещение на джамията Сюлеймание - най-голямата, построена в града, творение на даровитият Синан. Предложение за вечеря в рибен или атрактивен ресторант, или на яхта по Босфора. Нощувка в хотел.

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване за България по желание на групата. Пристигане в София вечерта.

Цена на възрастен:
735 лв на човек в двойна стая

Цената включва:
> Транспорт с лицензиран автобус.
> 8 нощувки, 8 закуски и 8 вечери в 3 и 4 звездни хотели (1 нощувка в Чанаккале; 1 нощувка в Кушадасъ; 1 нощувка в Памуккале; 3 нощувки в Кападокия; 1 нощувка в Анкара и 1 нощувка в Истанбул ).
> Медицинска застраховка за чужбина.
> Екскурзоводско обслужване, включващо екскурзовод от агенцията, съвместно с турски лицензиран екскурзовод

Цената не включва:
> Входните такси на туристическите обекти - около 90 eur .
> Обедите, предложени в програмата - около 40 eur.

Дата Възрастен в двойна стая
29.04.2014 г. 735 лв.


02 952 50 40
Принтирай
Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент
с № 04053
и застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001108.
Къде желаете да пътувате?
Контакти
Офиси в гр. София: 
 
"Петте кьошета": 02/ 952 5040
"Сливница": 02/ 902 5611
"Световрачене": 02/ 902 5612
"Дондуков": 0899 298 441
 
Офиси в страната:

Шумен: 054/ 818 100
Русе: 0877 832 200
Троян: 0887 515 478
Костинброд: 0896 830 652
Бургас: 056/ 706 223
Пазарджик: 0988 884 217
Разлог: 0896 152 911
Елин Пелин: 0889 340 405

 

Абонамент за оферти
Абонирайте се с вашия e-mail адрес и ние ше ви изпращаме най-новите ни оферти
Този сайт е с информационна и рекламна цел. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Съгласно чл. 28 . ал. 2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, представена в офиса на "Аполо 2000" ООД или на оторизираните агенти!