Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б

Исландия - на лов за Северното сияние

Исландия
от:
3616 лв.

7 дни / 5 нощувки Транспорт: Самолет

Дати:  
30.05.2018 г.
Принтирай
ПРОГРАМА
УСЛОВИЯ
Исландия - вижте земията, вдъхновила митове и легенди за викинги, тролове и елфи, заобиколени от гейзери и вулкани.

ПРОГРАМА
1 ден
Полет София-Франкфурт- Рейкявик с АК Луфтханза. Излита в 18:55ч. Каца в 20:15ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в Comfort Hotel Cabin. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златния пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия: първо ще посетим Националния парк Þingvellir (Тингветлир - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10ти век е основан Alþingi (Алтинг)– най-старият все още действащ демократичен парламент в Света. През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически Риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка! Ясно ще можем да видим континенталния разлом – огромна пукнатина в в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути. Следваща ни спирка е самият Geysir (Гейсир) - най-известния гейзер, дал собственото си име на всички горещи извори на планетата – всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 м височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг! ози невероятен ден завършва с уникалният водопад Gullfoss (Гутфос), и езерото Тингвалаватн. В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява във водите му, падащи в дълбок 32 м процеп. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Връщане в Рейкявик.
Вечеря по желание.

3 ден
Закуска. Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Национален парк Скафтафел. При ясно време се открива великолепен планински пейзаж и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2100 м) и към най-големия глетчер в Исландия, Вахтнайокутъл, под който все още има активни вулкани. По желание – обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин, 55 евро на човек) По време на кратката обиколка из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове лед - айсберги, покрай високи драматични отвесни скални зъбери с накацали по тях морски патици (тупик)....величествени водопади, черни пясъчни плажове, при добър късмет ще видим и тюлени. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – 250 метра, под причудливи многоцметни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Продължаваме до панорамната площадка Сьонарнипа и стара викингска торфена къща.
Нощувка в хотел Fosshotel Glacier Lagoon

4 ден
Закуска.
Продължаваме по протежение на живописното Южно Крайбрежие, покрай Полéта от лава. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнисфяра – пет километровата плажна ивица от фин черен пясък, на който са се образували интересни скали от базалтови колони, оформящи в тях пещери с гнездящи в тях червеноклюни морски патици тупик... и още буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани. Само след няколко километра от пясъчни дюни, ще достигнем и следваща ни цел, а именно „Dyrholaey “ (Дирхолай ) - полуостров с вулканичен произход с причудливи скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Най-сниманото място на Дирхолай са скала, надигаща се от морето като арка от лава и скала като игла, сякаш издигаща се от мъглата.
Продължаваме към невероятните водопади Seljalandsfoss (Селяландсфос) и Skógafoss ( Скогафос). Водопадът „Seljalandsfoss” е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Продължаваме към водопада Скогафос ( Skogafoss ). Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари. Продължаваме по крайбрежието, покрай безкрайната черна плажна ивица, където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове, покрай пасторални пейзажи на заспали селца и ферми. В далечината се издига силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване беше преди 7г. Връщане в Рейкявик. Вечеря по желание.

5 ден
Закуска. Отпътуваме към Средата на Атлантическия риф, южната част на п-в „Reykjanes” (Рейкянес). Само на 40 минути с кола югозападно от Рейкявик, се е формирало едно от от най-невероятните природни чудеса на Света– геотермален парк Крисавик. Причудливи многоцветни вулканични и магмени скали, във всички нюанси на червено и жълто, горещи геотермални извори във всички нюанси на зелено, жълто и червено....огромни стълбове от гореща пара се издигат в небето в ритмична симфония. Ще се разходим по някоя от прекрасно поддържаните дървени еко пътеки, виещи се между геотермалните полета и димящите вулканични кратери, с табелки, обясняващи историята и геологията на района. Пътеката се вие между съскащи изригващи гейзери и езера от вряща кал и сяра, докато достигне панорамна площадка, предлагаща секваща дъха гледка към океана, геотермалните полета, калните гейзери и кратерните езера, образувани от вулканични изригвания, дълбоки и изумрудено зелени, поради водораслите и кристалите....Крисавик е мястото, където посетителят със сигурност може да изпита геотермалната мощ на Земята. За да бъде разходката Ви още по-пълна, ще приключи със Krýsuvíkurbjarg—резерват за морски гнездящи птици.
Продължаваме към към полуостров „Reykjanes” (Рейкянес) , който е най-югозападната точка в Исландия, а също и най-младата част на страната, образуван от полета от лава. Крайната ни цел е едно: Синята лагуна – една от емблемите на Исландия. Морската вода се просмуква през полетата от лава, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Когато геотермалната вода се охлади до 37 градуса, тя се насища със силиций (нещо като бялата каша). Тази бяла каша запълва пукнатините в лавата и така е образувана Синята лагуна. Водите ѝ са богати на минерали, силикати и сяра, а средната температура на повърхността на лагуната е 37-39 °C. Ще ни разкажат откъде идва причината за синкавия цвят на водата (Молекулите на силиция пречупват светлината), а после ще имате възможност да се потопите в топлите целебни геотермални води (входният билет е включен в цената). Независимо от стотиците хиляди посетители на година, тя е чиста – доказано е, че никакви бактерии не оцеляват във водата на лагуната заради богатството на минерали и сярата.

6 ден
Закуска. Обзорна обиколка на столицата на Исландия – Рейкявик. Градът е наричан „най-големия” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето, в която през 1986 г. се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов. Ще продължим към църквата църквата „Хатлгримскиркя”, („Hallgrimskirkja”), изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век:където ще видим Парламента, Кметството, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време за последни снимки и разходки преди трансфера.
В 20.00ч Трансфер до летище Кефлавик. В 21.00ч Чекиране за Полет Рейкявик-Франкфурт - София с АК Луфтханза.

8 ден
Излита в 00.25ч. Каца във Франкфурт в 05:55ч. Излита от Франкфурт в 15:00ч. Каца в София в 18:10ч.

ЦЕНИ
На човек в двойна стая 3714 лв.
Единична стая 4439 лв.
 • Пакетната цена е валидна при група от мин. 20 човека.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;
 • Летищни такси по международните полети-141евро (към дата 23.10.2017г.
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия от - до Рейкявик;
 • 5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
 • 4 нощувки със закуски в Рейкявик в хотел Comfort Hotel Cabin 3***
 • 1 нощувка със закуска в хотел Fosshotel Glacier Lagoon 3***
 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
 • Целодневна (8ч) екскурзия до Златния Пръстен (Golden Circle);
 • Целодневна (8ч) екскурзия до Южното Крайбрежие (1 юни): Национален Парк Скафтафел – Свартифос – ледника Йокулсарон;
 • Целодневна (8ч) екскурзия Крайбрежие (2 юни): Рейнисфяра, Дирхоли, водопадите Селяландсфос, Скогафос;
 • Целодневна (6ч) екскурзия до Крисувик и Рейкянес и Синята Лагуна, вкл. Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии, кална маска и 1 напитка по избор (престой в Лагуната 2ч);
 • Полудневна (3ч) панорамна и пешеходна обиколка на Рейкявик;
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 20 души


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • По желание Доплащане за вечери в хотелите /3-степенно меню/ - евро на човек
 • Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин, 55 евро на човек)
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”

Необходими документи
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители

Условия за записване
 • Аванс в размер на 1000 евро/ 1 956 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 20.04.2018г

Анулационни условия
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има прваво да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
 • При анулация до 03.01.2018г - без неустойка.
 • При анулация от 04.01.2018г до 24.02.2018г - неустойка в размер на 10% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 25.02.2018г до 20.04.2018г- неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 20.04.2018г или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените,но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 20.04.2018г.

Допълнителна информация
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 20.04.2018г
 • Важно: Моля да имате предвид, че всички екскурзии, круизи и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 EUR =124.ISK (към 25.10.2017)
 • Часово време: България - 12:00ч., Исландия - 10:00ч.;
 • Какво да вземем: Стабилни затворени планинарски обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер, шапки, ръкавици...


Принтирай
Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент
с № 04053
и застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001730.
Къде желаете да пътувате?
Контакти
Офиси в гр. София: 
 
ЦЕНТРАЛЕН ОФИС
"Пенчо Славейков" 18Б:
02/ 952 5040
0885 578 843

 

"Сливница"0898 253 044
"Световрачене": 02/ 902 5612
"Дондуков": 0899 298 441

 

  Офиси в страната:
Шумен: 054/ 818 100
Русе: 0877 832 200
Троян: 0887 515 478
Костинброд: 0896 830 652
Разлог: 0889 899 297
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се с вашия e-mail адрес и ние ше ви изпращаме най-новите ни оферти
Този сайт е с информационна и рекламна цел. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Съгласно чл. 28 . ал. 2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, представена в офиса на "Аполо 2000" ООД или на оторизираните агенти!
Круизи