Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б

Майски празници в Китай 2014

Майски празници в Китай
от:
1998
Маршрут: София - Пекин - Сиан - Лоуян - Шаолин - Суджоу - Шанхай - София

11 дни / 9 нощувки Транспорт: Самолет

Дати:  
30.04.2014 г.
Принтирай
ПРОГРАМА
УСЛОВИЯ
STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
За повече информация, следете сайта ни.

Майски празници в "Многовековен Китай" - потвърдена екскурзия с водач на български език със самолет и влак.

Китай - държава с територията на Европа, известна със своята мистична и древна култура, хилядолетна история, тайнствени пагоди, мъдростта на Конфуций.
Китай е търсена туристическа дестинация за екскурзии до Китай, както и обиколки и почивки в Китайските градове и забележителности и винаги ще изненадва и ще привлича като метрополия на изкуствата, с тайнствата на вековните династии, с мъдростта на древните, с вечното изкуство на градините, коприната и красотата.

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН 30.04.2014:
Полет София-Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 21:45 ч. Каца 23:10 ч.

ВТОРИ ДЕН: 01.05.2014 ШАНХАЙ
Полет Истанбул-Шанхай на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 00:35 ч. Каца в Шанхай в 15:50 ч. Настаняване в New Century Puxi Hotel 4*.
По желание - Круиз с вечеря по река Хуанпу (доплащане - 56 щ. долара).
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 02.05.2014 | ШАНХАЙ-СУДЖОУ-ШАНХАЙ
Закуска. В 08.30ч. трансфер до Суджоу и посещение на "Градините на Скромния Чиновник". Разходка до Големия канал, свързвал някога Пекин с Ханджоу, Старата Градска Порта и фабрика за коприна. Обяд. Отпътуване към Плаващия Град ТонгЛи - след двучасова разходка из "Венеция на Изтока", връщане в Шанхай. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 03.05.2014 | ШАНХАЙ
Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай - прословутата крайбрежна част на града "The Bund", наследство от британското колониално минало. Днес 19-милионният мегаполис на 21-ви век може да причини световъртеж със забързаността на тълпите и многолюдието си, с архитектурната смесица от ултрамодерните сгради и старите колониални къщички.
Вашият тур продължава с разглеждане на Стария Град с градините Ю Юан - още едно архитектурно постижение на династията Мин, простиращо се на площ 20000 кв.м. и отнело почти 20 години. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Обяд. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и шопинг на известната търговска улица Нанджинг/ или по желание - посещение на океанския Аквариум, с включен трансфер до Аквариума и вход, и Телевизионната Кула, откъдето се открива секваща дъха гледка към града и Новата част Пу Донг. (доплащане 96 щ. долара). Късен трансфер до гарата и нощен влак Шанхай-Сиан.
Нощувка в спален вагон (с 4 легла).

ПЕТИ ДЕН: 04.05.2014 | СИАН
Пристигане в Сиан (Чан Ан) - град с 30-вековна история. Настаняване в хотел Jianguo Hotel Xian 4*. Закуска.
Посещение на атракцията, направила Сиан известен в света и поставила го под закрилата на ЮНЕСКО - Гробницата с прочутата Теракотена армия, намираща се в околностите на града.
Тази екскурзия в Китай през 2014 предлага много възможности да се срещнете с древната история на тези земи. Възкачил се на престола едва 14-годишен, след поредица междуособни династични борби, Чин Ши Хуан Ди успява да обедини враждуващите царства в Китай и поставя началото на имперската епоха на една велика нация, провъзгласявайки себе си за Първия император на Обединен Китай. През 246г. Пр.Хр. Императорът нарежда строежа на уникалната гробница, продължил почти 40 години.
Над 9000 теракотени войници, подредени за поход, трябвало да охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния Свят, а стотиците хиляди работници, строили гробницата, трябвало да отнесат със себе си тайната на нейното местонахождение... като били зазидани живи. Обяд. Столица на Китай в продължение на 11 века и 11 династии, Сиан е най-големият град в Света в периода от 6-10 век, контролирал Пътя на Коприната в продължение на 4 века. За блясъка и най-вече за богатството на Сиан свидетелстват крепостните стени, с техните почти 6000 бойни кули, от времето на династията Мин.
Разходка в Стария град с Крепостната стена, откъдето пред Вас се открива чуден панорамен изглед. По желание - Вечерно представление-спектакъл "Златният век на династията Тан" (доплащане - 40 щ. долара/без вечеря и 55 щ. долара/с включена вечеря).
Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 05.05.2014 | СИАН-ЛОУЯН
Закуска. В 09.00ч. разходка до Великата Пагодата на Голямата Дива Патица - 7-етажна ступа, построена през 7-ми век с цел да съхрани 657 тома Будистки ръкописи. Според китайските летописи, именно оттук религията на Будизма завладява Китай. Пагодата е невероятен пример за будистка архитектура от времето на династията Тан.
Обяд. Сбогуваме се със Сиан.
Трансфер до гарата и пътуване с влак до Лоуян (12:57-14:49ч.). Посещение на Пещерите Лоуян, или Пещерите на Драконовата Порта, изкопавани в продължение на 4 века (от 5-ти до 9ти век) - един от най-блестящите шедьоври на Китайското Будистко изкуство. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоуян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи (от 25 мм до 17 метра височина) и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони", както и над 60 Будистки Пагоди. Сега под закрилата на ЮНЕСКО, някога Пещерите били под закрилата на Императорите от династията Уей, Тан и Жу. Настаняване в хотел Luoyang Grand Hotel 4*.
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 06.05.2014 | ЛОУЯН-ШАОЛИН-ЛОУЯН-ПЕКИН
Закуска. Екскурзия до Манастира Шао Лин. Обяд. Посещение на Пагодата на Белия Кон и трансфер до гарата за нощен влак до Пекин.
Нощувка в спален вагон (с 4 легла).

ОСМИ ДЕН: 07.05.2014 | ПЕКИН
Пристигане в Пекин. Посрещане и трансфер до хотел Holiday Inn Beijing Temple of Heaven 4*. Закуска. Може би за Вас ще е изненада, че Пекин е... шестата столица на Китай. Разглеждане на Пекин.
Посещение на Имперския Дворец - "Забранения град", откъдето в продължение на почти 4 века две династии - Мин и Чин управлявали съдбините на огромната империя. В неговите 9999 помещения се ковали интриги и сложни политически планове, а в тронните зали се организирали грандиозни церемонии. Строен през 15-ти век, летописите разказват, че по него в продължение на 14 години са работели над 100000 художници и 1 милион майстори.
До 1911г. сърцето на Огромната Империя било един наистина "Забранен град" - простосмъртен не можел да прескочи 180-метровия ров и око да проникне през 10-метровата ограждаща го стена. Разходка по площад Тян ан Мън "Вход за Райски Мир" - най-големият площад в света, простиращ се на площ 40 хектара и побиращ почти 1 000 000 души. Обяд. Следобед посещение на Храма на Небето - едно от архитектурните чудеса на Света, строен през 15-ти век изцяло от дървени конструкции и без нито един гвоздей - никога неразрушаван от земетресение! Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 08.05.2018 | ПЕКИН
Закуска. Този ден пътуваме 70 км. в северозападна посока, към Великата Китайска стена - архитектурното чудо и символ на Китай. Строена в периода 5-3 век пр.Хр., тя е единственото човешко творение, видимо от космоса. С обща дължина от около 10000 км. и височина от 3 до 8 метра, стената се вие през цели осем провинции. Строена с цел да защитава богатствата на империята от набезите на варварите, върху нейните стотонни блокове могат да се разминат 6 ездачи.
Обяд.
Посещение на 1 от 13-те гробници на императорите от династията Мин. Затаяваме дъх и очакваме да срещнем всеки момент императорите и императриците в този огромен подземен дворец. Връщане обратно в Пекин. Посещение на Летния Дворец, с неговите градини, храмове, езера, пагоди и павилиони - Имперска резиденция на последната династия - Чин. По желание - Вечерно представление Кунг Фу шоу - незабравима емоция и докосване до екзотиката древната столица на имперски Китай, съчетание от акробатика и бойни изкуства (доплащане - 48 щ. долара).
Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 09.05.2014 | ПЕКИН
Закуска. Този ден посещаваме Ламаисткия Храм и Имперския Колеж. Обяд. Разходка по уличките на Стария Град Уонгфуджинг.
Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 10.05.2014 | ПЕКИН
Закуска. Свободен ден в Пекин.
В 19.30ч. късен трансфер до летището.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 11.05.2014 | ПЕКИН-ИСТАНБУЛ-СОФИЯ
Полет Пекин-Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 00:10 ч. Каца в Истанбул в 05:25 ч. Полет Истанбул-София на авиокомпания Turkish Airlines. Излита в 07:30 ч. Каца в 08:45 ч.

Цена на човек:
1998 евро - валидна при минимум 15 човека

Цената включва:
> Самолетни билети София-Истанбул -Шанхай и Пекин-Истанбул-София
> Летищни такси: 390 евро, към 22.11.2013, подлежат на препотвърждение
> Билет за спален вагон в нощен влак по влакова отсечка Шанхай-Сиан
> Билет за влака Сиан-Лоуян
> Билет за спален вагон в нощен влак по влакова отсечка Лоуян-Пекин
> Трансфер Шанхай-Суджоу-Шанхай
> Всички трансфери летище/гара-хотел-летище/гара с частен превоз и англоговорящ екскурзовод
> 7 нощувки на база закуска в хотели 4* по маршрут
> 7 обяда според програмата, в битови китайски ресторанти
> Всички екскурзии, посещения и обиколки, изрично указани като включени в програмата
> Входни такси за всички включени в програмата посещения и атракции
> Медицинска застраховка на ЗД Армеец, с покритие 10 000 евро
> Туроператорска застраховка
> Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи за всички посещения и обекти на английски език (по желание обслужване на руски език - срещу доплащане)
> Водач-придружител от Александър Тур - при група от минимум 15 души

Цената не включва:
> Виза за Китай
> Допълнителни екскурзии и посещения по желание
> Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
> Други хранения, извън програмата / По желание доплащане за 7 вечери - 70 евро
> Свръх-багаж
> Разходи от личен характер
> Бакшиши - около 5$ на ден/човек (заплащат се на място)

Необходими документи:
> Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане и поне две свободни страници
> 2 паспортни снимки

Условия за плащане:
>Авансово плащане в размер на 1030 евро на човек - при записване и сключване на договор.
> Пълно плащане: 45 дни преди пътуване


Важно:
Включени са две нощувки във влак.
Всички цени се заплащат в лева по курс 1,96 лева за евро.
Пакетните цени калкулирани по курс на БНБ 1,46 лева за щат. долар. При промяна на валутния курс пакетните цени подлежат на преизчисление.
Цените на допълнителните турове и шоу програми са валидни при минимум 10 записани.
При пътуване на семейството е с деца под 12 г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.


Принтирай
Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент
с № 04053
и застраховка Отговорност на туроператора № 03700100001730.
Къде желаете да пътувате?
Контакти
Офиси в гр. София: 
 
ЦЕНТРАЛЕН ОФИС
"Пенчо Славейков" 18Б:
02/ 952 5040
0885 578 843

 

"Сливница"0898 253 044
"Световрачене": 02/ 902 5612
"Дондуков": 0899 298 441

 

  Офиси в страната:
Шумен: 054/ 818 100
Русе: 0877 832 200
Троян: 0887 515 478
Костинброд: 0896 830 652
Разлог: 0889 899 297
 
Абонамент за оферти
Абонирайте се с вашия e-mail адрес и ние ше ви изпращаме най-новите ни оферти
Този сайт е с информационна и рекламна цел. Информация, съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.
Съгласно чл. 28 . ал. 2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, представена в офиса на "Аполо 2000" ООД или на оторизираните агенти!
Дубай