Вашата оценка

Круиз до Австралия и Нова Зеландия с кораб Ovation of the Seas на Royal Caribbean

Круиз Австралия и Нова Зеландия
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
17 дни / 14 нощувки
ТРАНСПОРТ
Кораб
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
24.11.2024 г.
Програма
Хотели
Условия
Представяме ви новото ни невероятно пътешествие до Австралия и Нова Зеландия!
Круиз до Мелбърн, Сидни, Дънедин, Крайсчърч, Уелингтън, Пиктън с кораб Ovation of the Seas на Royal Caribbean.

 • Мъж за комбинация - вътрешна каюта
 • Мъж за комбинация - каюта с балкон

Програма
1 ден 24.11.2024
Полет София – Доха /12.40 – 18.15/ и Доха – Мелбърн /20.55 – 18.25/ на следващия ден.

2 ден 25.11.2024 Мелбърн
Пристигаме в Мелбърн в 18.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел.

3 ден 26.11.2024 Мелбърн
Днес може да останете в града или да се отправите на пътешествие по Великия Океански път, който се простира над 250 км в щата Виктория. Това е едно от най-красивите крайбрежия в света, превърнало се в туристическа атракция. Пътят минава край диви плажове, дъждовни гори и малки градчета. Ще минем край Торкуей, ще спрем в Аполо бей и минавайки край нос Отуей ще стигнем до националния парк Порт Кембъл. Тук ще видим силата на океана в подножието на скалната формация Дванадесетте апостола. Днес ерозията е разрушила четири колони от оригиналната природна композиция, но въпреки това гледката продължава да е вълнуваща. Ще видим и ждрелото Лох Ард, получило името си от потъналия наблизо кораб преди повече от век.

4 ден 27.11.2024 Мелбърн – Сидни
След закуска ще разгледаме Мелбърн. Обиколката ни включва площад Федерейшън, Националната галерия /отвън/, градините Фицрой, Ботаническата градина, крикет клуба. След екскурзията трансфер до летището за полет до Сидни. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел.

5 ден 28.11.2024 Сидни
Днес ще се запознаем с Дъ Рок /Скалите/, районът от който започва изграждането на града. От тук се открива гледка към прочутата сграда на Операта и моста Харбър. Ще продължим към катедралата Сейнт Мери, Парламента, Дарлинг харбър – пристанище, превърнато в център за забавления, Чайнатаун, Кингс Крос, Дабъл бей, Уотсън бей и прочутия плаж – Бонди бийч. Турът ни ще свърши на пристанището, където вече ни очаква нашият круизен кораб. Отплаваме в 18.45 ч.

6 ден 29.11.2024 вода
Днес ще имаме ден на вода. Прекрасна възможност да се запознаем с нашия кораб.

7 ден 30.11.2024 вода
Още един ден на борда на път за Нова Зеландия. Възползвайте се от многото предложения за отдих и забавления на кораба.

8 ден 01.12.2024 Милфорд, Даутфул и Дъски саунд – Нова Зеландия
Днес ще плаваме през три от прочутите фиорди на Нова Зеландия.
В Милфорд Саунд на Южния остров ще бъдем от 08.00 до 09.00 ч. Това е една от най-големите забележителности на Нова Зеландия с величествени планини и водопади. Наричан от Ръдиард Киплинг осмото чудо на света, фиордът е част от Националния парк Фиордленд. По време на круиза си из Милфорд Саунд ще се насладим на заобикалящата ни природа, ще минем покрай стръмни скали и водопади като Лейди Елизабет Боуен.
Следващият ни фиорд ще бъде Даутфул Саунд от 12.30 до 13.30 ч.
Разположен в националния парк Фиордленд, Даутфул Саунд е най-дълбокият и вторият по големина фиорд в Нова Зеландия. Името му е дадено от капитан Кук, който поради силните западни ветрове се е съмнявал, че ще успее да изведе кораба си "Endeavor" от него. В района се извисяват и 619-метровият водопад Браун в ръкава Хол и 220-метровия водопад Хелена в Дийп Коув. Често тук се виждат делфини, пингвини и тюлени.
Последният ни фиорд днес е Дъски саунд, ще бъдем там от 15.00 до 16.00 ч.
Дъски Саунд също е получил името си от капитан Кук, който плава тук по време на първото си пътешествие през 1770 г. Това е един от най-големите фиорди в района, дълъг почти 25 мили. През дъждовния сезон можете да видите стотици водопади, които се разбиват от зелените хълмове в тъмните дълбоки води. На скалата Сийл рок често се виждат плажуващи тюлени.

9 ден 02.12.2024 Дънедин, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 18.00 ч.
На югоизточния бряг на Южния остров на Нова Зеландия, на полуостров Отаго, се намира Дънедин. Градът се радва на шотландското си наследство – името му всъщност е галската дума за Единбург. И разбира се като един истински шотландски град и тук гордо се изправят замъка и градините Ларнах. Имението е в готически стил, заобиколено от безупречно поддържани редици от рододендрони, азалии и вечнозелени храсти. Освен замъка тук може да посетите музея Отаго, разказващ историята на маорите и красивите Ботанически градини.
А ако сте любители на природата, се отправете към Taiaroa Head в края на полуостров Отаго, където с намира естествен хабитат на жълтооки пингвини, новозеландски тюлени, корморани и кралски албатроси.

10 ден 03.12.2024 Крайсчърч, Нова Зеландия
Престой от 08.00 до 18.00 ч.
Крайсчърч е само на 20 минути от круизното пристанище Литълтън. Тук може да се включите в обиколка на града, да посетите винения район Уайпара, за да дегустирате чудесно новозеландско вино или да посетите Приключенския парк с най-дългия зип лайн в страната, където ще се насладите на живописна природа.

11 ден 04.12.2024 Уелингтън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 19.00 ч.
Уелингтън, столицата на Нова Зеландия, се намира в южния край на Северния остров. Според маорската легенда двата главни острова на Нова Зеландия са свързани с бог Мауи. Южният остров е неговото кану, а Северният остров – рибата, която той уловил. Уелингтън се намира в устата на тази риба и е вторият по големина град в Нова Зеландия след Окланд. Въпреки по-малките си размери той разполага с изобилие от културни забележителности като Национална библиотека, Национален архив, театри, градини и отлични музеи.
За любителите на наградените с "Оскар" филми от поредицата "Властелинът на пръстените" се предлага възможност да избягат в Средната земя. Ще навлезете в крайбрежното предградие Мирамар, филмовата столица на Нова Зеландия. Тук ще откриете как работят съоръженията за производство и специални ефекти от световна класа. Ще посетите прочутото филмово студио Weta, създадено от сър Питър Джаксън, режисьор на филмите "Властелинът на пръстените" и "Хобит". Докато сте тук, влезте и в пещерата на Weta. Това е мини музей с реквизит и произведения на изкуството от снимачните площадки. Ще имате възможност да гледате ексклузивна прожекция зад кулисите. Пътуването ви продължава към река Хът, или както фенове на "Властелинът“ я познават – Великата река Андуин. Ако се насочите на юг покрай реката, ще забележите мястото, където Арагорн пада от коня си и се приземява във водата. Обиколката продължава през парка Харкорт, известен още като градините на Исенгард. Това е магическата област, в която Гандалф е пътешествал.

12 ден 05.12.2024 Пиктън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 17.00 ч.
Пиктън осигурява достъп до красивите заливи Марлборо Саундс и до най-известния новозеландски винен регион Марлборо, където се произвежда най-добрия совиньон блан в света. Известно като най-слънчевото място в страната, това малко градче с население около 3000 души е кръстено на сър Томас Пиктън, който се е сражавал в битката при Ватерло. Районът е дом на пет различни вида делфини, косатки и редки птици. Тук се предлагат и винени турове.

13 ден 06.12.2024 вода
Отплаваме обратно към Австралия, очакват ни два дни плаване.

14 ден 07.12.2024 вода
Последният ни круизен ден. Време е да си стегнем багажа.

15 ден 08.12.2024 Сидни, Австралия
Пристигаме в Сидни в 06.30 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме на целодневна екскурзия към националния парк Сините планини. Районът съчетава стръмни скали, евкалиптови гори, водопади и малки села. Посещаваме парка за диви животни Федърдейл. В него се срещат различни видове като: кенгуру, коала, валаби /дребно кенгуру/, австралийски влечуги, тасманийски дявол, уомбат и различни австралийски птици. Включени са билети и за парка Scenic World. Тук се предлагат редица атракции, които не се срещат никъде другаде на Земята, като например най-стръмната пътническа железница в света, спускаща се на 310 метра през тунел под скалите, излизаща в древна тропическа гора на дъното на долината Джеймисън. След екскурзията ще се настаним в хотела.

16 ден 09.12.2024 Сидни, Австралия
В последния ни ден в Сидни ще предложим допълнителна екскурзия с посещение на прочутата сграда на Операта, една от най-знаковите сгради в света и круиз из залива на Сидни. Привечер трансфер до летището за полет Сидни – Доха /21.45 – 04.50/.

17 ден 10.12.2024
Полет Доха – София /07.30 – 11.40/.

Нашият круизен кораб
Royal Caribbean – Ovation of the seas

Пуснат на вода през 2016 г., Ovation of the seas е един от най-популярните кораби на Royal Caribbean. С дължина почти 350 м., 16 палуби и екипаж от 1500 човека, Ovation of the seas може да приеме до 4900 пасажери.

За вашата активна почивка на борда ще откриете:
Фитнес, игрище за баскетбол и волейбол, тенис на маса, стрелба с лък, блъскащи се колички. На борда може да опитате някои от атракциите, с които да повишите адреналина си: стена за скално катерене, симулатор на скай дайвинг RipCord® от iFLY®, 12-метров сърф симулатор FlowRider®* или внушителната капсула North Star®, от която се разкрива 360-градусова гледка на повече от 90 м. височина.

Ресторанти и барове:
15 заведения за хранене, между които са луксозния и елегантен Chef’s table и нестандартния Wonderland, суши, хот дог, фиш-енд-чипс, стек хаус, пица и барбекю. Известният британски готвач Джейми Оливър представя италиански рецепти на борда вдъхновени от Тоскана, в Jamie’s Italian by Jamie Oliver.
9 бара, включително английски пъб и бионик бар – двама роботи-бармани ще забъркат всеки коктейл, включително и такива по ваше желание.

Забавления:
Ovation of the seas предлага забавления за различни възрасти. Кабаре, уроци по танц, ретро диско партита, безшумна дискотека със слушалки, тематични вечери, музика на живо – на кораба има различни варианти за свободното време на меломаните.
За всеки, който иска да съчетае полезното с приятното, на борда може да се включи в готварски курсове, винени дегустации, аукциони, езикови курсове.
За децата между 3 и 11 години има Adventure Ocean®. Малките пътешественици на възраст 3-5 години могат да се включат в Aquanauts. Програмата Explorers забавлява 6-8-годишни деца с дейности като тематични партита и др. А по-големите са в групата на Voyagers.

Настаняване:
Кабините са 2091, като 1572 са с балкон. Освен познатите каюти с балкон и с прозорец, корабът се отличава с вътрешни каюти с виртуален балкон – HD екрани на цялата стена излъчващи на живо гледката отвън, така гостите дори могат да се насладят на изгрева и шума на вълните. За удобство на семействата са налични каюти свързани с врата помежду си.
Всички каюти са оборудвани със сешоар, телефон, телевизор.
За гостите, които искат по-луксозно изживяване, на кораба има различни апартаменти с една или две спални, с по-широки балкони или тип мезонет.

Описанието е към 03.2024 г., възможни са промени.

Цени
Каюти На човек в двойна каюта Единична каюта
Вътрешна 7975 лв. 11160 лв.
Прозорец 8355 лв. 11775 лв.
Балкон 8995 лв. 12810 лв.
Цената за единични каюти, деца, трети и четвърти човек в стая – на запитване.
Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.
Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

Цената включва:
 • Самолетни билети с летищни такси София – Доха – Мелбърн и Сидни – Доха – София, чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж с Катарски авиолинии;
 • Полет Мелбърн – Сидни с 23 кг чекиран багаж;
 • Трансфери в Мелбърн и Сидни;
 • 2 нощувка с 2 закуски в хотел 3*/4* в Мелбърн;
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*/4* в Сидни;
 • Обиколка на Мелбърн;
 • Обиколка на Сидни;
 • Екскурзия до Сините планини от Сидни;
 • 10 нощувки на борда на круизен кораб Ovation of the Seas;
 • Пълен пансион на борда – 10 закуски, 9 обяда, следобеден снак, 10 вечери в няколко места за хранене: основен ресторант, бюфет, бистро, TWO70 – сандвичи и супи, Соренто пицария, Dog house – хот дог, Cafe – сандвичи и сладки 24/7.
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
 • Участие в игри, състезания, тематични партита;
 • Жива музика, шоу програми, анимация;
 • Пристанищни такси;
 • Сервизно обслужване на борда;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:
 • Напитки;
 • Платени ресторанти;
 • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
 • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
 • Евентуална горивна такса.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 30 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 80 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
 • Допълнителни екскурзии /ще бъдат дадени по-късно/.
 • Избор на седалка в самолета /авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип/ – цена на запитване.
 • Визи за Австралия и Нова Зеландия – 20 лв. / към дата 28.05.2024
 • Подготовка на документите за двата броя визи – 60 лв.

Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуване е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Не се изискват ваксинации по дестинацията.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100004800
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Програма
Представяме ви новото ни невероятно пътешествие до Австралия и Нова Зеландия!
Круиз до Мелбърн, Сидни, Дънедин, Крайсчърч, Уелингтън, Пиктън с кораб Ovation of the Seas на Royal Caribbean.

 • Мъж за комбинация - вътрешна каюта
 • Мъж за комбинация - каюта с балкон

Програма
1 ден 24.11.2024
Полет София – Доха /12.40 – 18.15/ и Доха – Мелбърн /20.55 – 18.25/ на следващия ден.

2 ден 25.11.2024 Мелбърн
Пристигаме в Мелбърн в 18.25 ч. Трансфер и настаняване в хотел.

3 ден 26.11.2024 Мелбърн
Днес може да останете в града или да се отправите на пътешествие по Великия Океански път, който се простира над 250 км в щата Виктория. Това е едно от най-красивите крайбрежия в света, превърнало се в туристическа атракция. Пътят минава край диви плажове, дъждовни гори и малки градчета. Ще минем край Торкуей, ще спрем в Аполо бей и минавайки край нос Отуей ще стигнем до националния парк Порт Кембъл. Тук ще видим силата на океана в подножието на скалната формация Дванадесетте апостола. Днес ерозията е разрушила четири колони от оригиналната природна композиция, но въпреки това гледката продължава да е вълнуваща. Ще видим и ждрелото Лох Ард, получило името си от потъналия наблизо кораб преди повече от век.

4 ден 27.11.2024 Мелбърн – Сидни
След закуска ще разгледаме Мелбърн. Обиколката ни включва площад Федерейшън, Националната галерия /отвън/, градините Фицрой, Ботаническата градина, крикет клуба. След екскурзията трансфер до летището за полет до Сидни. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел.

5 ден 28.11.2024 Сидни
Днес ще се запознаем с Дъ Рок /Скалите/, районът от който започва изграждането на града. От тук се открива гледка към прочутата сграда на Операта и моста Харбър. Ще продължим към катедралата Сейнт Мери, Парламента, Дарлинг харбър – пристанище, превърнато в център за забавления, Чайнатаун, Кингс Крос, Дабъл бей, Уотсън бей и прочутия плаж – Бонди бийч. Турът ни ще свърши на пристанището, където вече ни очаква нашият круизен кораб. Отплаваме в 18.45 ч.

6 ден 29.11.2024 вода
Днес ще имаме ден на вода. Прекрасна възможност да се запознаем с нашия кораб.

7 ден 30.11.2024 вода
Още един ден на борда на път за Нова Зеландия. Възползвайте се от многото предложения за отдих и забавления на кораба.

8 ден 01.12.2024 Милфорд, Даутфул и Дъски саунд – Нова Зеландия
Днес ще плаваме през три от прочутите фиорди на Нова Зеландия.
В Милфорд Саунд на Южния остров ще бъдем от 08.00 до 09.00 ч. Това е една от най-големите забележителности на Нова Зеландия с величествени планини и водопади. Наричан от Ръдиард Киплинг осмото чудо на света, фиордът е част от Националния парк Фиордленд. По време на круиза си из Милфорд Саунд ще се насладим на заобикалящата ни природа, ще минем покрай стръмни скали и водопади като Лейди Елизабет Боуен.
Следващият ни фиорд ще бъде Даутфул Саунд от 12.30 до 13.30 ч.
Разположен в националния парк Фиордленд, Даутфул Саунд е най-дълбокият и вторият по големина фиорд в Нова Зеландия. Името му е дадено от капитан Кук, който поради силните западни ветрове се е съмнявал, че ще успее да изведе кораба си "Endeavor" от него. В района се извисяват и 619-метровият водопад Браун в ръкава Хол и 220-метровия водопад Хелена в Дийп Коув. Често тук се виждат делфини, пингвини и тюлени.
Последният ни фиорд днес е Дъски саунд, ще бъдем там от 15.00 до 16.00 ч.
Дъски Саунд също е получил името си от капитан Кук, който плава тук по време на първото си пътешествие през 1770 г. Това е един от най-големите фиорди в района, дълъг почти 25 мили. През дъждовния сезон можете да видите стотици водопади, които се разбиват от зелените хълмове в тъмните дълбоки води. На скалата Сийл рок често се виждат плажуващи тюлени.

9 ден 02.12.2024 Дънедин, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 18.00 ч.
На югоизточния бряг на Южния остров на Нова Зеландия, на полуостров Отаго, се намира Дънедин. Градът се радва на шотландското си наследство – името му всъщност е галската дума за Единбург. И разбира се като един истински шотландски град и тук гордо се изправят замъка и градините Ларнах. Имението е в готически стил, заобиколено от безупречно поддържани редици от рододендрони, азалии и вечнозелени храсти. Освен замъка тук може да посетите музея Отаго, разказващ историята на маорите и красивите Ботанически градини.
А ако сте любители на природата, се отправете към Taiaroa Head в края на полуостров Отаго, където с намира естествен хабитат на жълтооки пингвини, новозеландски тюлени, корморани и кралски албатроси.

10 ден 03.12.2024 Крайсчърч, Нова Зеландия
Престой от 08.00 до 18.00 ч.
Крайсчърч е само на 20 минути от круизното пристанище Литълтън. Тук може да се включите в обиколка на града, да посетите винения район Уайпара, за да дегустирате чудесно новозеландско вино или да посетите Приключенския парк с най-дългия зип лайн в страната, където ще се насладите на живописна природа.

11 ден 04.12.2024 Уелингтън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 19.00 ч.
Уелингтън, столицата на Нова Зеландия, се намира в южния край на Северния остров. Според маорската легенда двата главни острова на Нова Зеландия са свързани с бог Мауи. Южният остров е неговото кану, а Северният остров – рибата, която той уловил. Уелингтън се намира в устата на тази риба и е вторият по големина град в Нова Зеландия след Окланд. Въпреки по-малките си размери той разполага с изобилие от културни забележителности като Национална библиотека, Национален архив, театри, градини и отлични музеи.
За любителите на наградените с "Оскар" филми от поредицата "Властелинът на пръстените" се предлага възможност да избягат в Средната земя. Ще навлезете в крайбрежното предградие Мирамар, филмовата столица на Нова Зеландия. Тук ще откриете как работят съоръженията за производство и специални ефекти от световна класа. Ще посетите прочутото филмово студио Weta, създадено от сър Питър Джаксън, режисьор на филмите "Властелинът на пръстените" и "Хобит". Докато сте тук, влезте и в пещерата на Weta. Това е мини музей с реквизит и произведения на изкуството от снимачните площадки. Ще имате възможност да гледате ексклузивна прожекция зад кулисите. Пътуването ви продължава към река Хът, или както фенове на "Властелинът“ я познават – Великата река Андуин. Ако се насочите на юг покрай реката, ще забележите мястото, където Арагорн пада от коня си и се приземява във водата. Обиколката продължава през парка Харкорт, известен още като градините на Исенгард. Това е магическата област, в която Гандалф е пътешествал.

12 ден 05.12.2024 Пиктън, Нова Зеландия
Престой от 07.00 до 17.00 ч.
Пиктън осигурява достъп до красивите заливи Марлборо Саундс и до най-известния новозеландски винен регион Марлборо, където се произвежда най-добрия совиньон блан в света. Известно като най-слънчевото място в страната, това малко градче с население около 3000 души е кръстено на сър Томас Пиктън, който се е сражавал в битката при Ватерло. Районът е дом на пет различни вида делфини, косатки и редки птици. Тук се предлагат и винени турове.

13 ден 06.12.2024 вода
Отплаваме обратно към Австралия, очакват ни два дни плаване.

14 ден 07.12.2024 вода
Последният ни круизен ден. Време е да си стегнем багажа.

15 ден 08.12.2024 Сидни, Австралия
Пристигаме в Сидни в 06.30 ч. След закуска напускаме кораба и се отправяме на целодневна екскурзия към националния парк Сините планини. Районът съчетава стръмни скали, евкалиптови гори, водопади и малки села. Посещаваме парка за диви животни Федърдейл. В него се срещат различни видове като: кенгуру, коала, валаби /дребно кенгуру/, австралийски влечуги, тасманийски дявол, уомбат и различни австралийски птици. Включени са билети и за парка Scenic World. Тук се предлагат редица атракции, които не се срещат никъде другаде на Земята, като например най-стръмната пътническа железница в света, спускаща се на 310 метра през тунел под скалите, излизаща в древна тропическа гора на дъното на долината Джеймисън. След екскурзията ще се настаним в хотела.

16 ден 09.12.2024 Сидни, Австралия
В последния ни ден в Сидни ще предложим допълнителна екскурзия с посещение на прочутата сграда на Операта, една от най-знаковите сгради в света и круиз из залива на Сидни. Привечер трансфер до летището за полет Сидни – Доха /21.45 – 04.50/.

17 ден 10.12.2024
Полет Доха – София /07.30 – 11.40/.

Нашият круизен кораб
Royal Caribbean – Ovation of the seas

Пуснат на вода през 2016 г., Ovation of the seas е един от най-популярните кораби на Royal Caribbean. С дължина почти 350 м., 16 палуби и екипаж от 1500 човека, Ovation of the seas може да приеме до 4900 пасажери.

За вашата активна почивка на борда ще откриете:
Фитнес, игрище за баскетбол и волейбол, тенис на маса, стрелба с лък, блъскащи се колички. На борда може да опитате някои от атракциите, с които да повишите адреналина си: стена за скално катерене, симулатор на скай дайвинг RipCord® от iFLY®, 12-метров сърф симулатор FlowRider®* или внушителната капсула North Star®, от която се разкрива 360-градусова гледка на повече от 90 м. височина.

Ресторанти и барове:
15 заведения за хранене, между които са луксозния и елегантен Chef’s table и нестандартния Wonderland, суши, хот дог, фиш-енд-чипс, стек хаус, пица и барбекю. Известният британски готвач Джейми Оливър представя италиански рецепти на борда вдъхновени от Тоскана, в Jamie’s Italian by Jamie Oliver.
9 бара, включително английски пъб и бионик бар – двама роботи-бармани ще забъркат всеки коктейл, включително и такива по ваше желание.

Забавления:
Ovation of the seas предлага забавления за различни възрасти. Кабаре, уроци по танц, ретро диско партита, безшумна дискотека със слушалки, тематични вечери, музика на живо – на кораба има различни варианти за свободното време на меломаните.
За всеки, който иска да съчетае полезното с приятното, на борда може да се включи в готварски курсове, винени дегустации, аукциони, езикови курсове.
За децата между 3 и 11 години има Adventure Ocean®. Малките пътешественици на възраст 3-5 години могат да се включат в Aquanauts. Програмата Explorers забавлява 6-8-годишни деца с дейности като тематични партита и др. А по-големите са в групата на Voyagers.

Настаняване:
Кабините са 2091, като 1572 са с балкон. Освен познатите каюти с балкон и с прозорец, корабът се отличава с вътрешни каюти с виртуален балкон – HD екрани на цялата стена излъчващи на живо гледката отвън, така гостите дори могат да се насладят на изгрева и шума на вълните. За удобство на семействата са налични каюти свързани с врата помежду си.
Всички каюти са оборудвани със сешоар, телефон, телевизор.
За гостите, които искат по-луксозно изживяване, на кораба има различни апартаменти с една или две спални, с по-широки балкони или тип мезонет.

Описанието е към 03.2024 г., възможни са промени.

Цени
Каюти На човек в двойна каюта Единична каюта
Вътрешна 7975 лв. 11160 лв.
Прозорец 8355 лв. 11775 лв.
Балкон 8995 лв. 12810 лв.
Цената за единични каюти, деца, трети и четвърти човек в стая – на запитване.
Третото легло може да бъде разтегателно или спускащо се от стената.
Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.

Цената включва:
 • Самолетни билети с летищни такси София – Доха – Мелбърн и Сидни – Доха – София, чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж с Катарски авиолинии;
 • Полет Мелбърн – Сидни с 23 кг чекиран багаж;
 • Трансфери в Мелбърн и Сидни;
 • 2 нощувка с 2 закуски в хотел 3*/4* в Мелбърн;
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*/4* в Сидни;
 • Обиколка на Мелбърн;
 • Обиколка на Сидни;
 • Екскурзия до Сините планини от Сидни;
 • 10 нощувки на борда на круизен кораб Ovation of the Seas;
 • Пълен пансион на борда – 10 закуски, 9 обяда, следобеден снак, 10 вечери в няколко места за хранене: основен ресторант, бюфет, бистро, TWO70 – сандвичи и супи, Соренто пицария, Dog house – хот дог, Cafe – сандвичи и сладки 24/7.
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
 • Участие в игри, състезания, тематични партита;
 • Жива музика, шоу програми, анимация;
 • Пристанищни такси;
 • Сервизно обслужване на борда;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:
 • Напитки;
 • Платени ресторанти;
 • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи, фризьор, маникюр.
 • Атракции и услуги: казино, магазини, фотограф, интернет, др.
 • Евентуална горивна такса.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 30 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 80 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
 • Допълнителни екскурзии /ще бъдат дадени по-късно/.
 • Избор на седалка в самолета /авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип/ – цена на запитване.
 • Визи за Австралия и Нова Зеландия – 20 лв. / към дата 28.05.2024
 • Подготовка на документите за двата броя визи – 60 лв.

Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуване е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Не се изискват ваксинации по дестинацията.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100004800
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Хотели
Маями, САЩ
от 7975 лв.
Условия
Резервация за организирано туристическо пътуване от „Аполо 2000” ООД, гр. София, бул. "Пенчо Славейков" №18Б, може да се направи по тeлефон, факс, интернет, при оторизираните ни агенти или директно в офиса на ТУРОПЕРАТОРА.
Резервацията се смята за валидна след потвърждаването и от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 3 работни дни и сключване на договор за организирано пътуване и внасяне на депозит.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

І. Общи разпоредби
1. Записване за пътуване може да бъде направено по телефон, факс или интернет чрез турагенти или директно в офисите на Туроператора. Резервацията се счита за валидна и обвързваща Туроператора след сключване на договор за пакетно пътуване и авансово плащане
2. Договорът важи единствено по отношение на изрично посочените в него услуги. предоставянето на допълнителни услуги се извършва по отделно споразумение между страните и за тях пътуващият дължи отделно заплащане. В случай, че допълнителна туристическа услуга не може да бъде осъществена поради обективни обстоятелства, туроператорът възстановява на пътуващия пълния размер на платената цена за нея и не дължи други обезщетения или неустойки. Неосъществяването на допълнителна услуга не може да доведе до отказ от страна на пътуващия от договора за пакетно пътуване.
3. Туроператорът съобразява дейността си с изискванията на Регламент /ЕО/ № 1107 от 2006г. относно правата на хората с увреждания и на хората с ограничена подвижност при пътувания с въздушен транспорт. Пътуващият е длъжен да уведоми туроператора при сключване на договора в писмен вид за туристи с увреждания
4. 1. Туроператорът се задължава да предостави всички описани в договора услуги.
4. 2. Туроператорът носи отговорност за надлежното изпълнение на всички услуги, включени в туристическия пакет, независимо дали те се изпълняват от него или от други доставчици.
ІІ. Визи, ваучери, други документи
1.1.За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът e длъжен да предостави информация в писмен вид или по друг подходящ начин, както и при желание от пътуващия, изразено в писмен вид, да съдейства на пътуващия като му предоставя необходимите документи /резервации, ваучер, билети и др./.
1.2.При желание на пътуващия, туроператорът подготвя и внася документите му в съответното посолство, срещу съответната такса за услугата. В този случай пътуващият е длъжен да представи на туроператора изискуемите от съответното посолство документи, както и да заплати таксите за визата. Непредставянето на документите и не заплащането на таксите или неявяването в посолството на лично интервю, ако е необходимо, се счита за отказ от пътуването по вина на пътуващия.
1.3.Издаването на виза за съответната държава е в компетенцията единствено на съответните овластени за целта органи на приемащата държава и не се гарантира от туроператора. В случай на отказ от страна на компетентните органи, платените от пътуващия такси за издаване на визата не се възстановяват. Размерът на таксите за издаване на визите се посочват в съответната информация на туроператора по чл. 82 от ЗТ.
1.4.Данни за други изискуеми от потребителя документи, необходими за осъществяване на пътуването, се съдържа в допълнително предоставената от туроператора информация.
1.5. Туроператорът издава ваучер за организираното пътуване при заплащане на пълния размер на цената от страна на пътуващия. Пътуващият е длъжен да носи със себе си ваучера по време на пътуването.
1.6. Туроператорът има право да анулира пътуването да прекрати договора) без да дължи неустойки или обезщетения ако пътуващият не разполага с редовни документи за пътуване (паспорт, виза, нотариално заверена декларация-съгласие и др.).
1. 7. Посочените в настоящия договор и в допълнителната информация по чл. 82 от Закона за туризма изисквания са валидни за граждани на Република България, пътуващи – граждани на други държави, са длъжни сами да проверяват и изпълняват изискванията за паспортен и визов режим на страната, в която ще се осъществи пътуването. При неспазване на тези изисквания, туроператорът не носи отговорност.

ІІІ.Цени и плащане
1.Резервации се приемат след попълване на договор за пътуване и внасяне на капаро в размер на 30% от стойността на цената на пътуването при автобусна програма и 50% при самолетна програма, ако не е упоменато друго в програмата или в договора.
2. Договор без платено капаро в срок от 24 ч. от датата на сключването му, автоматично се прекратява без неустойки или обезщетения.
3. Остатъкът до пълната сума трябва да бъде внесен от пътуващия не по късно от:
За автобусни програми - 30 дни преди датата на заминаването ако не е упоменато друго в програмата,.
За самолетни екскурзии в Европа - 45 дни преди датата на заминаване, ако не е упоменато друго в програмата
За Новогодишни програми – 45 дни преди датата на заминаване, ако не е упоменато друго в програмата
Самолетни екскурзии извън Европа - 60 дни преди датата на заминаване, ако не е упоменато друго в програмата
Круизни пътувания - 60 дни преди датата на заминаване, ако не е упоменато друго в програмата
за Конгреси, официални празници и специализирани пътувания - важат сроковете , обявени в програмата
За хотелски резервации – по условията на хотела.

В противен случай договорът ще се счита за автоматично прекратен и пътуващият дължи на туроператора неустойка, според условията за анулации по раздел VІІІ.
4.Плащането се извършва в лева в брой или по банков път на сметката на туроператора. При договори на обща стойност над 10 000 лв. всяко плащане се извършва задължително по банков път.
5. Цените са калкулирани по фиксинга на БНБ – 1 евро = 1, 95583 лева.
6.1.След сключване на договора за пакетно пътуване, увеличение на цената е възможно единствено при промени в:
а/ цената на превоза на пътници, която е вследствие на промяна в цената на горивото или на други източници на енергия;
б/ размера на данъците или таксите върху включените в договора туристически услуги, наложени от трета страна, която не участва пряко в изпълнението на туристическия пакет, включително туристически такси, летищни такси, градски такси, пристанищни такси и др.
в/ обменните курсове, отнасящи се за туристическия пакет.
6. 2. Когато увеличението на цената надхвърля 8 на сто от общата цена на туристическия пакет, пътуващият има право по своя преценка да приеме предложената промяна, да прекрати едностранно договора за туристически пакет, без да дължи неустойка или обезщетение, като туроператорът му възстановява платените суми до 14 дни от датата на прекратяване на договора или да приеме туристически пакет-заместител със същото или по-високо качество, ако туроператорът предлага такъв.
6.3. Туроператорът уведомява пътуващия по ясен и разбираем начин за увеличението на цената и представя съответните калкулации на траен носител.
6. 4. Увеличението на цената може да бъде направено не по-късно от 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
6. 5. Пътуващият има право на намаление на цената на туристическия пакет, съответстващо на всяко намаление на разходите по т. 6. 1., когато намалението е настъпило след сключването на договора до започване на изпълнението на туристическия пакет. В случай на намаление на цената туроператорът има право да приспадне направените от него административни разходи от сумата, която ще възстанови на пътуващия. При поискване туроператорът предоставя на пътуващия доказателства за направените административни разходи.

ІV. Права и задължения на страните
1.Туроператорът се задължава :
а/ да предостави в съответствие с условията на този договор туристическите услуги, заплатени от пътуващия.
б/ да осигури задължителна застраховка на пътуващия “Медицински разходи при болест и злополука” за пакетни пътуванията извън страната и да предостави на пътуващия оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването
в/ по искане на пътуващия да го застрахова от други рискове по време на пътуването, като разходите за тези застраховки се поемат от пътуващия.
2. Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма, като копие от сертификата за сключения застрахователен договор се предоставя на пътуващия преди началото на пътуването.
3.Пътуващият се задължава:
а/При пътуванията извън България да си осигури необходимите лични и други документи, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Република България.
б/ Ако пътуващият е лице, което няма навършени 18 години и ако то ще пътува в чужбина със собствен задграничен паспорт, той трябва да представи нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни със заминаването му в посочената страна на посочената дата (ако непълнолетният пътува заедно с един от родителите си, необходимо е той да притежава нотариално заверено съгласие от другия родител). Всички документи трябва да имат ксерокопие.
в/ Да заплати в пълен обем и в установените в договора за туристически пакет срокове стойността на туристическите услуги.
г/ Да спазва законите и обичаите на страната, за която пътува.
д/ Пътуващ, който възнамерява да извърши пътуване и престой в страни с повишен риск от инфекциозни заболявания, е длъжен да премине съответна профилактика и имунизации, съгласно медицинските изисквания и препоръките на ТО, Националния център по заразни и паразитни болести към Министерство на здравеопазването, както и препоръките на Външно министерство на РБългария.
4. Пътуващият има право:
а/ В срок до 7 дни преди датата на пътуването да прехвърля правата и задълженията си по настоящия договор на трето лице, което отговаря на всички изисквания за пътуването, след като е отправил до туроператора предизвестие на траен носител. В този случай и двамата са солидарно отговорни пред туроператора за заплащане на общата цена и разходите свързани с прехвърлянето. В случай, че лицето, на което е прехвърлено пътуването, е от противоположния пол и от това възникне необходимост от настаняване в единична стая или има заплатени поименни услуги, то автоматично с прехвърлянето, за прехвърлящия и за приемащия възниква задължение за доплащане на разликата в цената. В случай на отказ от заплащане, това се приравнява като едностранен отказ от пътуването от страна на пътуващия поради негова вина. Приемащото лице декларира върху договора, че приема прехвърлянето и изцяло е съгласно с условията на договора, както и че е запознато с информацията за пътуването преди приемането на прехвърлянето.
б/ Да получава съдействие от страна на туроператора при възникнали затруднения по време на пътуването. В случай, че пътуващият сам е причинил или е виновен за настъпилите затруднения, той е длъжен да обезщети туроператора за направените разходи.

V. Отговорност на страните. Отмяна на пътуването.
1.1.В случай на неизпълнение или неточно изпълнение от страна на туроператора на услугите по настоящия Договор, той се задължава да компенсира пътуващия за доказаните вреди.
1.2.Когато отговорността на контрагентите на туроператора за вреди, причинени от неизпълнението или неточното изпълнение на услугите, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник”и влезли в сила за Република България, отговорността на туроператора е в рамките на тези ограничения.
1. 3. Туроператорът може да отмени пътуването и да прекрати едностранно договора, ако преди започването на изпълнението на туристическия пакет в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него са настъпили непреодолими и извънредни обстоятелства, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията или застрашават живота, здравето или сигурността на пътуващите. В този случай туроператорът възстановява на пътуващия само платените суми в срок до 14 дни от прекратяване на договора.
4. Туроператорът не носи отговорност пред пътуващия в случай на отменяне, забавяне или изменение на сроковете и условията на пътуването, които не зависят от туроператора, а именно :
а/ забавяне на самолетни полети по технически или метеорологични причини или промяна в разписанието на полетите поради такива причини;
б/ анулация или прекъсване на пътуването по лични обстоятелства на пътуващия;
в/ отказ на упълномощените органи да издадат виза на пътуващия;
г/ недопускане от страна на митническите и гранични служби пътуващият да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването поради липса на надлежно оформени документи, извършени правонарушения и др.
5.Туроператорът не носи отговорност за вреди от неизпълнение или не точно изпълнение на договора за туристически пакет, ако причините за това се дължат на :
а) пътуващия;
б) действия на трето лице, несвързано с изпълнението на договора;
в) непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им, като лоши метрологични условия, усложнена пътна обстановка, пожари, наводнения, земетресения и други природни бедствия, забавяне на гранични или контролни пунктове, оказване на помощ на турист, национални или религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, технически аварии, промяна в работно време на учреждения, вкл. на музеи, административни актове, издадени след подписване на договора, дефект на превозно средство.
6. Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от обстоятелства, представляващи нормален житейски риск, като кражби, наранявания, заболявания, фактори на околната и обкръжаващата среда /и др. под., освен ако те не са причинени от туроператора или от негов подизпълнител или ако туроператорът изрично е поел гаранция за тяхното не настъпване на мястото на предоставяне на услугите.
7. Туроператорът не носи отговорност ако поради алкохолно или наркотично опиянение или поради хулиганско или друг вид обществено неприемливо поведение на пътуващия, е отказано изпълнението на част от услугите, включени в програмата или се е наложило пътуващият да бъде изцяло отстранен от програмата.
8. Туроператорът не носи отговорност за изпълнението на услуги, поръчани от туриста на място на трети лица, които не са част от програмата.
9. Туроператорът не носи отговорност пред пътуващия за съхранение на личния му багаж, пари, ценности, документи и други, включително оставени в хотела или в превозното средство. В тези случаи екскурзоводът или друг представител на туроператора съдейства на пострадалия, като това съдействие не може да води до нарушаване на туристическата програма. Търсене на забравени или загубени вещи се извършва от пътуващия самостоятелно и е за негова сметка.
10. Туроператорът не дължи обезщетение на пътуващ, който се е отказал по собствено желание или по друга независеща от туроператора причина от част от включените в програмата услуги.
11. Туроператорът не носи отговорност за консумацията на храни и напитки, които не са включени в пакета, съгласно настоящия договор и не са предоставени от Туроператора, независимо дали са заплатени от пътуващия или от друго лице.
12. Туроператорът има право преди началото на пътуването едностранно да прекрати настоящия договор без да дължи неустойки или обезщетения в случай, че прецени, че съществува сериозен и основателен риск пътуващият да възприеме по време на пътуването агресивно поведение или по друг начин с поведението си да причини сериозно неудобство на останалите туристи от групата, на служители или съконтрагенти на туроператора, на държавни или общински служители в приемащата страна или на други лица. В този случай на пътуващия се дължи връщане на всички платени преди прекратяване на договора суми.
13. По време на пътуването пътуващият е длъжен да спазва законите и другите задължителни правила в приемащата държава, да уважава местните обичаи, начин на живот и общоприетите правила за поведение. Туроператорът при необходимост ще даде на пътуващия допълнителни указания в тази насока.
14. Туроператорът не носи отговорност за наложени на пътуващия глоби и други санкции от оторизирани лица в приемащата страна за извършени от пътуващия правонарушения, като изхвърляне на боклук на нерегламентирано място, пушене на обществено или място, непристойни външен вид и/или поведение, неспазване на правилата за движение и др. под.
15. Туроператорът има право във всеки един момент от пътуването едностранно да откаже да предостави част от включените в пакета услуги или прекрати едностранно и с незабавно действие настоящия договор без да дължи неустойки или обезщетения в случай, че пътуващият с поведението си създава сериозен риск за сигурността или удобството на останалите туристи, на служители или съконтрагенти на туроператора или на държавни или общински служители в приемащата страна или за успешното продължаване на пътуването. В този случай туроператорът не дължи връщане на платени от пътуващия суми по договора и има право на обезщетение за всички причинени му от неправомерното поведение на пътуващия вреди.
16. Пътуващият е длъжен да спазва точно обявените начални часове за отпътуване и да се явява в състояние и външен вид, които му позволяват да участва в пътуването и които не причиняват неудобство на останалите туристи и на служителите на туроператора и неговите съконтрагенти. Туроператорът не носи отговорност за пропуснати трансфери поради закъснение на пътуващия или за не предоставени услуги поради неадекватното състояние или външен вид на пътуващия. В случай, че поради изложените причини за пътуващия или за туроператора възникнат допълнителни разходи, същите се поемат изцяло за сметка на пътуващия.
17. Туроператорът не носи отговорност за категоризацията на хотелите предложени в офертите, тъй като те са категоризирани от оторизираните органи в съответната държава. Пътуващият е наясно, че всяка отделна държава има собствени правила за категоризиране на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения и че същите не е задължително да съвпадат с правилата, усатновени в Република България или в друга държава, чийто правила пътуващият познава.

VІ. Значителна промяна в програмата на пътуването
1. Значителна промяна в пътуването от страна на туроператора е възможна при следните условия:
а/ Ако преди започване на пътуването туроператорът бъде принуден да направи значителна промяна в някои от основните характеристики на туристическите услуги или не може да изпълни някое от специфичните изисквания на пътуващия, което е приел изрично при сключване на договора, той е длъжен да уведоми незабавно пътуващия. В този случай пътуващият има право по своя преценка да приеме предложената промяна, да прекрати едностранно договора за туристически пакет, без да дължи неустойка или обезщетение, като туроператорът му възстановява платените суми до 14 дни от датата на прекратяване на договора или да приеме туристически пакет-заместител със същото или по-високо качество, ако туроператорът предлага такъв.
б/ Пътуващият се задължава да уведоми туроператора на траен носител за решението си относно направените промени в срок до 3 дни след получаване на уведомлението от туроператора. В случай, че пътуващият не изпрати изрично уведомление, счита се, че той приема направените от туроператора промени без възражения.
2.Замяна на хотел или заведение за хранене и развлечение с друг от същата или по-висока категория без промяна на цената или замяна на транспортно средство с друго от същата или по-висока категория или класа не се счита за значителна промяна на Договора.
3. Значителна промяна в пътуването от страна на Пътуващия, като смяна на дата или маршрут на пътуването, след сключване на договора, са възможни, единствено ако Туроператорът е в състояние да промени програмата на пътуването без значителни вреди и неудобства за него или за останалите участници в пакета. В случаите, когато е издаден самолетен билет, се прилага анулационна такса, съгласно тарифите на авиокомпанията.
4. В случай, че Пътуващият прекрати едностранно и по свое желание своята почивка/екскурзия/, след като предоставянето на услугите вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай пътуващият не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.
5. При подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на пътуващия, туроператорът има право да анулира пътуването като развали незабавно и без предизвестие настоящия договор, както и да удържи неустойките по раздел VІІІ.

VІІ. Незначителна промяна в пътуването
1. Туроператорът си запазва правото в случай на необходимост да прави незначителни промени в програмата, които не се отразяват на цялостния облик на пътуването и не причиняват съществени неудобства на пътуващите, без да дължи обезщетения или неустойки.
2. По-специално, туроператорът може:
а/ да променя местата за настаняване на пътуващия в превозното средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора и при наличие на други подобни причини;
б/ при дублиране на стаи от страна на хотела, да настани туристите в друг хотел от същата или по-висока категория;
в/ да променя началния час на отпътуване или завръщане, маршрута на пътуването, превозвача или средството за превоз ако организационни причини налагат това и промяната е в интерес на пътуващите или е необходима за цялостното изпълнение на услугите, включени в пакета.

VІІІ. Отказ от договора от страна на пътуващия
1.Пътуващият има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на пътуването.
2. Когато пътуващият прекрати договора, той дължи на туроператора следните неустойки както следва:
В случай на отказ на резервация в периода преди дължимата неустойка, Аполо събира такса в размер на 40 лв./на човек за автобусни програми и 100 лв./на човек за самолетни програми и круизи.
Промяна на име по договор – 50 лв.
2.1. За автобусни програми:
до 31 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 30 до 21 дни преди датата на тръгване - 30% от общата сума на пътуването
от 20 до 15дни преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването
от 14 дни преди датата на тръгване – 99% от сума от общата сума на пътуването
2.2. за Самолетни програми в Европа:
до 91 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 46 дни преди датата на тръгване - 30% от общата сума на пътуването
от 45 до 31 дни преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването
от 30 дни преди датата на тръгване – 99% от общата сума на пътуването
2.3. за Самолетни програми извън Европа:
до 91 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 60 дни преди датата на тръгване -30% от общата сума на пътуването
от 60 до 46 дни преди датата тръгване – 70% от общата сума на пътуването
от 45 дни преди датата на тръгване – 99% от общата сума на пътуването
2.4. за Новогодишни пътувания:
до 91 дни преди датата на тръгване - без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 60 дни преди датата на тръгване- 30 % от общата сума на пътуването
от 59 до 31 дни преди датата на тръгване -50 % от общата сума на пътуването
от 30 дни преди пътуването – 99% от общата сумата на пътуването
2.5. за Конгреси, официални празници и специализирани пътувания
важат анулационнните срокове, обявени в програмата
2.6. за Влакове и Круизи:
до 48 часа от потвърждаване на резервация – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, круизен, фериботен билет.
От 3 ден на потвърждаване на резервация – 15%, освен в случаите когато има издаден самолетен, круизен, фериботен билет.
От 5-я месец преди датата на тръгване -25% от общата сума на пътуването, освен в случаите когато има издаден самолетен, круизен, фериботен билет.
От 4-я месец преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването, освен в случаите когато има издаден самолетен, круизен, фериботен билет.
От 3-я месец преди датата на тръгване – 75% от общата сума на пътуването
От 2-я месец преди датата на тръгване -99 % от общата сума на пътуването

2.7. за Хотелски резервации – съобразно условията на хотела

3. Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 99% от договорната цена.

4.Пътуващият има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването пътуването, без да заплаща такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията. В този случай пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ІХ. Спорове и рекламации.
1.Всички спорове по изпълнение на настоящия Договор ще се решават с взаимно съгласие на страните. В случай, че съгласието не може да бъде постигнато, те ще се отнасят за разглеждане пред институциите за доброволно решаване на спорове или пред компетентния български съд по правилата на ГПК.
2. 1.В случай, че по време на пътуването пътуващият установи неизпълнение или не точно изпълнение на някоя от услугите, включени в пакета, той се задължава незабавно в да уведоми доставчика на услугите и туроператора с оглед своевременно предприемане на коригиращи мерки.
2. 2. В случай, че пътуващият не успее да установи контакт с доставчика на услугата или с туроператора, той може да подаде информацията за неизпълнението към турагента, който е посредничил при сключване на договора.
2. 3. Ако пътуващият не изпълни задълженията си за уведомяване, правото му да получи обезщетение ще отпадне или дължимото му обезщетение ще бъде намалено, в зависимост от това дали отстраняването на несъответствието е могло да бъде извършено изцяло или частично в случай на незабавно уведомяване.
3.В случай, че претенциите на пътуващия, свързани с качеството на предоставяната услуга, не могат да бъдат удовлетворени на място при предоставянето на услугата, той има право да предяви надлежно оформена рекламация към туроператора в писмен или устен вид в срок не по-късно от 14 календарни дни след края на пътуването, като приложи към нея всички доказателства, на които основава своята претенция и твърдения.
4.Туроператорът се задължава в срок от 30 дни след получаване на рекламацията да даде своето становище по нея на пътуващия.
5. Ако пътуващият не е удовлетворен от становището на туроператора, той може да потърси решаване на спора, чрез способите и органите за алтернативно решаване на спорове, както следва:
а/ Чрез Електронната платформа за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия, достъпна на
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show.
б/ Към помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите – www.kzp.bg.

Х. Правила относно защита на личните данни
1.Във връзка със сключването и изпълнението на договора за туристически пакет, пътуващият предоставя на туроператора лични данни. Туроператорът гарантира, че предоставените от Потребителя лични данни са защитени съгласно Общия регламент относно защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) и Закона за защита на личните данни и се обработват само във връзка с изпълнението на настоящия договор. Личните данни се съхраняват и унищожават съгласно нормативните изисквания.
Те няма да бъдат предоставяни на трети лица без предварително и изрично съгласие на пътуващия.
2.С подписването на настоящия договор пътуващият декларира, че е съгласен личните му данни да бъдат използвани във връзка с изпълнението на настоящия договор.
3. Пътуващият е наясно, че в случай, че заяви желание за заличаване на обработваните негови лични данни от страна на туроператора, то това може да доведе до невъзможност за изпълнение на договора от страна на туроператора, за което той няма да носи никаква отговорност.

Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент с № 04053 и
застраховка Отговорност на туроператора № 03700100004800.