Вашата оценка

Речни круизи

Речен круиз по Рейн - Швейцария, Франция, Германия и Холандия
Няма места
Цена от:
2070 лв.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
8 дни / 7 нощувки
ТРАНСПОРТ
Кораб
МАРШРУТ
Базел - Страсбург - Хайделберг - Майнц - Рюдесхайм - Кобленц - Кьолн - Амстердам
ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ
04.08.2022 г.
Програма
Хотели
Условия
НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

1 ден 04.08.2022 Базел
Настаняване на круизния кораб след 16.00 ч.

2 ден 05.08.2022 Базел
Днес сме в Базел до 18.00 ч. и ви предлагаме да се включите в екскурзия из историческия център. Ще видим градския пейзаж, съчетал в себе си сгради от 15 век и съвременни здания, дело на известни архитекти. Ще се разходим из стария град край кметството, катедралата и пазарния площад. Връщане на борда за обяд. После ще имаме свободно време. Може да се върнете в града за шопинг и да опитате от топящия се в устата швейцарски шоколад, който се предлага в множеството малки магазинчета, с различни пълнежи и аромати. Отплаваме в 18.00 ч. и на борда ни очаква коктейл и вечеря за добре дошли.

3 ден 06.08.2022 Страсбург
Пристигане в Страсбург около 06.00 ч. и престой до 22.30 ч. Сутринта ни очаква екскурзия из града, която ще ни завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видим и перлата на европейската готика - катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видим Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. Може да се върнете на борда за обяд или да останете в града и да опитате прочутата елзаска кухня, а после да се впуснете в шопинг или да се разходите с лодка из каналите на стария град.

4 ден 07.08.2022 Манхайм – Хайделберг – Майнц
Тази сутрин ще бъдем в Манхайм от 8.00 до 14.00 ч. Може да останете в града или да се включите в екскурзия до университетския град Хайделберг. Разположен само на 20 км. от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили писателят Гьоте и композиторът Шуман. Ще посетим замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове – немски Барок, Готика и Ренесанс. В него се е намирала първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видим огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще се разходим из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Връщане на борда за обяд и отплаване за Майнц, където ще пристигнем около 18.30 ч. Може да се разходите до Стария град с неговата средновековна катедрала, патрицианските къщи, тесни павирани улички и красиви площади, отразяващи вълнуващата му история. На техния фон днес контрастират модерната сграда на кметството, дело на датския архитект Аре Якобсен, построена през 1971 г., и търговския център Am Brand. Някога столица на римската провинция Германия, Майнц е запазил сгради, които напомнят славното му минало. Тук през 15 век Йоханен Гутенберг създава първата печатна преса, с което променя историята завинаги. Корабът ни ще нощува в Майнц.

5 ден 08.08.2022 Рюдесхайм – Кобленц
След кратък сутрешен круиз ще се отзовем в Рюдесхайм, където ще останем от 7.00 до 13.00 ч. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Използвайте престоя за разходка из центъра, който е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. Отплаваме в 13.00 ч. По време на обяда ни на борда ще се наслаждаваме на красивата панорама, докато пристигнем в Кобленц около 16.00 ч.
Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. После ще имаме свободно време, отплаваме в 22.00 ч.

6 ден 09.08.2022 Кьолн
Днес сме в Кьолн от 09.00 до 16.00 ч. Може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 г. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О`де колон. Отплавайки за Холандия на борда ще бъде организирна прощална капитанска вечеря.

7 ден 10.08.2022 Амстердам
Около 09.00 ч. ще пристигнем в последната точка на нашия маршрут. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през Златния му период - 17 век, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видим красиво декорираните къщи, принадлежали някога на богати граждани и търговци. Разположени край каналите и наклонили се през времето, днес закачливо ги наричат Танцуващите къщи. Ще спрем на главния площад Дам и няма да пропуснем и цветния пазар. След обяд ще имаме свободно време в града. Ако пък искате на видите повече от Холандия изберете екскурзията ни до Заансе Сханс и Волендам. Заансе Сханс е музей под открито небе, в който има над 30 къщи от 16-17 век, в които са представени различни старинни занаяти. Ще видите как се прави прочутото холандско сирене, как са се строили някога къщите и как са функционирали старите мелници, които днес са символ на страната. После ще се разходим из живописното рибарско градче Волендам, където може да опитате пресни скариди, змиорка или херинга. Колоритни са и местните жители, които често се разхождат облечени в техните традиционни костюми.

8 ден 11.08.2022 Амстердам
След закуска в 09.00 ч. освобождаваме кораба.


Цената включва:
 • 7 нощувки в двойна каюта;
 • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери на меню;
 • Следобедно кафе със сладки или вечерен снак в зависимост от програмата;
 • Бутилка вода в стаята ежедневно;
 • Чай и кафе на закуска;
 • Вода по време на обяд и вечеря;
 • Чай и кафе на самообслужване през целия ден;
 • Коктейл за добре дошли с 1 напитка;
 • Капитанска вечеря;
 • Пристанищни такси;
 • Жива музика в бара вечер;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Слушалки по време на екскурзиите;
 • Тур мениджър на български език.

Цената не включва:
 • Самолетен билет и двупосочен трансфер /оферират се при потвърждаване на групата/
 • Напитки, минибар и интернет.
 • Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 7 евро на човек, на ден за персонала и 2 евро на ден за круиз директора – заплащат се на място в края на круиз.
 • Промяна на име по-малко от 30 дни преди началото на круиза – 100 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване.
 • Допълнителни екскурзии:

Базел - пешеходна обиколка с ползване на градския транспорт, билетите за него са включени - 40 евро / 78 лв.
Страсбург - автобусна и пешеходна обиколка - 55 евро / 108 лв.
Хайделберг - автобусна екскурзия от Майнц - 60 евро / 117 лв.
Кьолн - пешеходна обиколка - 25 евро / 49 лв.
Амстердам - пешеходна обиколка - 33 евро / 65 лв.
 • Кобленц – пешеходна обиколка – 25 евро / 49 лв.

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси.
При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 21 дни преди началото на круиза.

Оферта за самолетни билети с трансфер и екскурзии
за речен круиз 04/08 – 11/08

Полетно разписание:
LH1707 K 04AUG 4 SOFMUC 06:00 06:55
LH2394 K 04AUG 4 MUCBSL 08:15 09:10

LH2307 K 11AUG 4 AMSMUC 17:15 18:40
LH1706 K 11AUG 4 MUCSOF 20:10 23:00

 • Багаж:
1 чекиран багаж до 23 кг + 1 ръчен до 8 кг и размери 55х40х23

 • Трансфери:
04/08 - Пристигане в Базел в 09.10 ч. Трансфер с автобус до Люцерн. Екскурзия с екскурзовод и превод на български. Люцерн е смятан за един от най-красивите градове в Швейцария с добре запазения си исторически център със стари красиво изрисувани къщи, калдъръмени улици и средновековни църкви. Разположен е на Езерото на четирите кантона и има запазени исторически мостове, от които Капелбрюке от 1365 г. е най-старият и дълъг дървен мост в Европа. Свободно време за обяд. Трансфер до Базел за настаняване на кораба в 17.00 ч.

11/08 – Освобождаване на кораба около 09.00 ч. Екскурзия до Волендам и Заансе Сханс с екскурзовод. Ако искате да видите как е изглеждала Нидерландия преди 3 века, то непременно трябва да посетите Заансе Сханс. Това е етнографски музей на открито, като историческите сгради в него са пренесени от различни места на страната. Тук може да видите и прочутите мелници, които в миналото се използвали по-често за изпомпване на вода от териториите, които холандците извоювали от морето, отколкото за мелене на жито. В къщите са представени различни занаяти, като правенето на прочутите дървени налъми или производството на сирене и кашкавал. В градчето има много магазини за сувенири и приятни кафенета.
Волендам е запазено рибарско селище с неподправена атмосфера. Седнете на някое от крайбрежните заведения с изглед към старите рибарски лодки и се насладете на гледката. Ако обичате риба, не пропускайте да опитате местните специалитети: пържена треска, пушена змиорка или дори сурова херинга. Ако не сте любители на рибата, един ябълков пай винаги ще ви оправи деня.
Трансфер до летището за чекиране в 15.00 ч. за полет в 17.15 ч.

 • Цена: на запитване

 • Цената включва:
Самолетни билети с включен багаж;
Трансфери летище – кораб – летище;
Екскурзия до Люцерн с екскурзовод;
Екскурзия до Заансе Сханс и Волендам с екскурзовод;
Тур мениджър от агенцията;
Не включва входни такси.

Условия:
При резервация се заплащат 50% от стойността на пакета.
Пълно плащане 30 дни преди датата на екскурзията.
Възможно е промяна на име до 20 дни преди полета.
При отказ от пътуване от страна на клиента, сумата не се възстановява. Препоръчваме да добавите Застраховка Отмяна на пътуване.
Възможно е начисляване на горивна такса от страна на авиокомпанията при промени в цените на горивата. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди полета.

В случай, че не се възползвате от нашата оферта, моля да организирате настаняването си на кораба на 04/08 след 17.00 ч. и напускането на 11/08 до 09.00 ч. сутринта.
Круизен кораб Crucevita

На разположение на гостите са ресторант, бар, зона с камина и кресла, машина за кафе и чай на самообслужване през целия ден, библиотека, сауна и фитнес, слънчева тераса със шезлонги, безжичен интернет срещу заплащане. Корабът разполага с 3 палуби, капацитетът е 110 гости.
Каютите са с площ от 12.30 м2. Всички разполагат с ндивидуален климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.
Каютите на основна палуба са с легла, които през деня се вдигат и превръщат в удобни места за сядане. Имат панорамни прозорци.
Каютите на средната палуба са с 2 легла хотелски тип, които могат да бъдат разположени заедно или отделно. Имат големи френски прозорци.
Информацията за кораба е валидна към 01.05.2022 г., възможни са промени.


Условия:
Цената е валидна при минимум 25 пълно платили.
Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 16.00 ч.
Освобождаването на кораба в Амстердам в последния ден е в 09.00 ч.
При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.
Дата за потвърждаване на круиза 04.07.2022 г.
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100003571 от 29.11.2021 г.
Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване на ЗД Евроинс.

Резервации:
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Ковид правила
Пътниците е необходимо да представят сертификат за валидна ваксинация или документ за преболедуване, не по-късно от 6 месеца преди датата на пътуване.
Неваксинирани или преболедували пътници могат да се качат на борда с ПСР тест, направен не по-рано от 48 часа преди пътуването.
Информацията е валидна към 12/05/2022, възможни са промени.


Аполо притежава удостоверение за регистрация на туроператор и туристически агент с № 04053 и
застраховка Отговорност на туроператора № 03700100003571.
Android
iPhone
Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Instagram
Гледайте ни в YouTube
Вижте нашия блог
e-mail: info@apollobg.com
Тел.: 0885 578 843
гр. София, бул. "Пенчо Славейков" 18Б